Футболното хулиганство и агресията по стадионите отново са във фокуса

...
Футболното хулиганство и агресията по стадионите отново са във фокуса
Коментари Харесай

Подготвят нов закон за футболното хулиганство

Футболното безчинство и експанзията по стадионите още веднъж са във фокуса на институциите. Депутати, Министерство на вътрешните работи, Министерството на спорта и Футболният съюз търсят способи за справяне с казуса. Срещата им е предизвикана след хвърлянето на бомбички и раняването на полицайката на мача Левски - ЦСКА - София във вторник. Вътрешното министерството е готово за въвеждане на фрапантни ограничения и стягане на контрола за достъп до футболни мачове, сподели министър Валентин Радев. Вижте повече в директното включване на Радостин Любомиров с последна информация по тематиката какво по-точно ще се предприеме против вандализма и какви ефикасни промени в закона се постановат.

Повече от 3 часа заинтригуваните лица обсъждаха по какъв начин да създадат стадионите по-сигурно място. Нов закон ще бори деянията на футболно безчинство. Основите, на който бяха сложени на тази среща, само че ще би трябвало да мине време преди той да влезе в действие. Дотогава ще има, които влизат в действие неотложно, а те са - слагане на спомагателни камери по стадионите, още по-засилено полицейско наличие по време на мачовете, както и по-обстойно претършуване на почитателите, които желаят да следят мачовете от трибуните.

На срещата от висшето управление на Министерство на вътрешните работи дойдоха с черни превръзки на едното око в символ на съпричастност с служител на реда Гергана Зашева, която пострада в сряда по време на мача сред Левски и ЦСКА.

Министърът Валентин Радев, гл.секретар Младен Маринов, както и зам.дир. на жандармерията Петър Антиев по-рано денем посетиха Зашева в болница " Царица Йоанна ", с цел да й пожелаят скорошно възобновяване. Все още обаче не е открито кой хвърли бомбичката в Сектор Б. Темата разяснява министър Радев, той насочи и зов към последователите.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Оттук ги приканвам да внимават. Нека отидат да го видят това момиче. Не инцидентно през днешния ден аз се разхождах. Филм ли ще вършим в този момент. Днес гледах момичето, гледа с едно око и дори седна на леглото и накарах сътрудниците всеки да постави по една превръзка да видят половин час може ли да заседаваме с едно око. Безобразие просто. Голяма тъга. 24-годишно младо момиче, не е раждало още. Семейна, мъжът ѝ младо момче, също е там. И той е от жандармерията. Призовавам почитателите да чуят тези неща и да спрат, да не вършат такива неща. Идват тука да се радват.  © Българска телеграфна агенция
БФС ще промени своята разпоредба и глобите ще станат по-строги. Днес Левски беше осъден с един мач при закрити врата от Дисциплинарната комисия на БФС, както и с санкция от 4 000 лв..
Красен Кралев, министър на младежта и спорта: От година българският спорт, освен футболът, става пленник на българските почитатели на една шепа хулигани, огромна част от тях са с престъпни досиета, които тероризират и почитатели, и фенове, и съдии, треньори, клубове, всички. Наясно сме, че оттук насетне крачка обратно повече не може да има.Атанас Фурнаджиев, вицепрезидент на БФС: Трябва да се търси персонална отговорност, да се персонализира. Да не се крием откъм гърба зад институциите или зад клуб, или агитки, а да се знае тъкмо кои са лицата.
От ЦСКА излязоха с декларация по отношение на накзаните. Те желаеха оставки в ДК поради дребната глоба. Как по света се борят с футболното безчинство ще видите в репортаж в централната емисия на " По света и у нас ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР