Футболният агент Николай Жейнов коментира актуалната ситуация във футбола, предстоящия

...
Футболният агент Николай Жейнов коментира актуалната ситуация във футбола, предстоящия
Коментари Харесай

Николай Жейнов: Всички клубове имат проблеми, трябва взаимно да си помогнем

Футболният сътрудник Николай Жейнов разяснява настоящата обстановка във футбола, идния избор за президент на БФС, разновидностите за приключването на шампионата, както и за словестните диспути с изпълнителния шеф на Левски Павел Колев.

" Такава пандемия в света до момента не е имало, светът е спрял, футболният бизнес сега е западнал, чакаме да има скоро развиване и да се завърнем ", показа Жейнов в предаването " Домът на футбола ".

" Далеч съм от мисълта, да давам препоръки, сред всички клубове би трябвало да има консенсус, БФС търси също поддръжка от всички клубове, форматът и всичко, което последва, и ФИФА и УЕФА не взимат дефинитивно решение, всяка седмица нещата се трансформират. Белгийското състезание беше прекъснато, а федерацията сега търпи рецензии за това ", добави той.

" Всички федерации желаят да има установяване на победител на спортно-технически принцип, и ФИФА и УЕФА желаят да излязат от опцията от това да има каузи против тях. Вероятно има тимове, които се борят за оцеляването си, или за място в Европа, при преустановяване може да има заведени каузи от недоволни клубове, всички сега споделят, че шампионатите би трябвало да се доиграят, ще се даде опция на клубовете да излязат от настоящето състояние ", разяснява още Жейнов.

" Бих дал предложение или мнение, да се доиграят двата кръга оставащи от постоянния сезон, както и полуфиналите и финала за Купата, по-късно през август да се изиграят плейофите и през март да се обърне шампионата. Така клубовете ще съумеят да се съвземат, прекосяването към тази система ще ни даде преимущество, защото в европейските клубни шампионати ще сме подготвени. Няма да има и оправдания за заледени терени. Ако всички тимове се консолидират към това мнение, да се огледа от всички страни. Свършването на шампионата в края на ноември ще даде опция, през декември и януари да се подписват контракти с играчи за 10 месеца. Лично за мен това е вид, само че клубовете да кажат мнението си, може да има клубове и срещу, само че дано те си кажат мнението ", добави футболният сътрудник.

" Когато Витоша (Бистрица) се избави с един мач, гледайки формата, имаше хора, които споделиха, че това е незаслужено, само че всички преди старта на шампионата са подписали тези условия на шампионата ".

" Трансферният интервал е най-малкото нещо, което може да тормози футболните хора, приказваме си с сътрудници да се предложи да се удължи трансферния интервал, само че това още не е решено. Клубовете имат огромно право да желаят играчите да понижат заплатите си, в Испания имат 2 или 3 клуба с позитивно салдо, малко са клубовете, които могат да се оправят със загубите си сега. Трябва да се сътвори консенсус сред двете страни, сред клуб и състезател. Всеки един футболист има друга история, това е въпрос на честен акт. Това е въпрос на връзка сред клуб, играчи, мениджъри. Всички тимове имат проблеми, това е обикновено по време на тази пандемия, всички са наранени, само че би трябвало да си помогнем всички страни, с цел да излезем от обстановката ", добави още той.

" Нямам футболист, който да е отказал да си понижи заплатата в Левски, в Левски имам един състезател това е Ивайло Найденов ".

" Неразбирането от негова страна на това, което желая да кажа, очевидно той не разбра какво съм желал да кажа, обикновено е да си изкажа мнението. Ще изчакам диспута с него ", отговори Жейнов на въпрос за какво се стигна до разногласието с Павел Колев.

" Футболни хора, споделят неща, които се харесват на почитателите. Българският футбол има потребност от отпадане на задкулисието ".

" Четейки устава на БФС ще е доста мъчно външен човек да завоюва избора за президент на централата. Това е събирателна фигура, значим е екипът, Изпълкомът, комисиите, не е значимо тъкмо индивидът. Трябва да са потвърдени хора, които да вземат решения. Или се трансформира всички, или си остават нещата. Стилиян Петров е сплотяваща фигура, значимо е всички хора, които са под президента да са опитни, авторитетни, хубаво е да бъдат спортни персони ", добави той по тематиката избор на президент на БФС.

" Нека разбираме футбола като една игра. Фен съм на Нефтохимик, не съм имал тежки проблеми с хора от футболния съюз. В България не са доста опциите, върша много повече неща в Европа, в сравнение с в България, тук нещата са повече имиджови ", приключи изявлението си Николай Жейнов.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР