Футболната асоциация на Англия вече усети новата финансова реалност, свързана

...
Футболната асоциация на Англия вече усети новата финансова реалност, свързана
Коментари Харесай

Не изплатиха част от парите за телевизионни права в Англия

Футболната асоциация на Англия към този момент усети новата финансова действителност, обвързвана с рецесията с ковид. Компанията IMG, която има контракт на стойност 820 милиона паунда за разпространяване на Купата на Англия измежду малките екрани отвън страна, отсрочи заплащане по контракта.

Траншът е обвързван с четвъртфиналите на шампионата, които трябваше да се проведат предишния месец, само че бяха отсрочени. Според контракта IMG купува правата без значение дали има договор с малките екрани за разпространяването им, а по-късно ги препродава.

Изпълнението на най-големия контракт в Англия също е под подозрение, защото рецесията спря шампионата и мачове не се организират. " Скай Спортс " и " Би Ти Спорт " имат договор на стойност 5 милиона лири за правата на Висшата лига.
Според " Дейли Мейл " двете малките екрани няма да желаят обезщетения за непроведените срещи, а ще изискат да дават повече срещи идващия сезон, защото желаят да си върнат клиентите, които в този интервал са спрели абонаментите си.  Срещата завърши! От Премиър лийг оповестиха решенията
Забавянето на телевизионните пари ще се отрази непосредствено на клубовете, които разчитат на тях всеки месец. Част от по-малките клубове взимат съществени заеми и ги изплащат с идването на сумите от малките екрани. Забавяне на тези пари ще докара до обстановка, в която те не могат да изплащат траншовете по заемите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР