Футболна врата падна върху тригодишно дете. Инцидентът стана на футболно

...
Футболна врата падна върху тригодишно дете. Инцидентът стана на футболно
Коментари Харесай

Футболна врата смаза 3-годишно. Борят се за живота му

Футболна врата падна върху тригодишно дете. Инцидентът стана на футболно игрище на ул. „ Захария “ в асеновградския квартал Долни Воден на 3 юни. Това заяви на съвещанието на Общински съвет общинският консултант Гео Караданов и попита кмета кой стопанисва спортните обекти и уреди в общината, кой е отговорен за случая и по кое време и какви ограничения ще се вземат от Община Асеновград за обезопасяването на спортното игрище, съобщи локалната ТВ САТ КОМ.

Детето е откарано в интезивното поделение на клиниката за детска хирургия на УМБАЛ „ Св. Георги ” Пловдив с тежка черепно-мозъчна контузия, контузен бял дроб, счупени ребра.

„ Злополучната врата пада върху детето, когато то се намира с тил към нея, а по същото време на игрището има и други деца и е цяло знамение, че няма и други потърпевши. Детето се намира на игрище, не на улицата и не без контрол. Там, където родителите би трябвало да са спокойни за живота и здравето на децата си. Смущаващо е, че към този момент 10 дни рисковата врата е в същото положение, без да са взети никакви предпазни ограничения. Нехайството и пропуските на една институция докара до риск здравето и живота на дете, както и до липса  на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на потърпевшото семейство претърпените потрес, смут, боязън и болежка. “, сподели още Караданов.

На 7 юни след питане в пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в Пловдив по отношение на случая, от там изясняват, че към тази дата при тях не е постъпил сходен сигнал и не са известени. Ден по-късно след питане (на 8.06.2021 г), в Община Асеновград, адресирано до кмета, е постъпило искане на информация от ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив, чия благосъстоятелност е футболния стадион в квартала, кой стопанисва и дава отговор за спортните уреди. От документа излиза наяве, че по случая се организира следствие по Досъдебно произвеждане, по списък на районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи Асеновград.

Във връзка със поставените от Караданов въпроси, кметът Христо Грудев дал отговор, че първо ще би трябвало да се запознае обширно със случая, с цел да отговори задълбочено и умело. Искам да видя какво е положението на детето, сподели той и даде обещание, че ще отговори на въпросите на идната сесия при започване на юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР