Футболистите на Спартак Варна са играли за рекордна в историята

...
Футболистите на Спартак Варна са играли за рекордна в историята
Коментари Харесай

За 100 бона играли футболистите на Спартак Вн срещу ЦСКА

Футболистите на Спартак Варна са играли за рекордна в историята на клуба отборна награда в събота против ЦСКА. Соколите са имали заричане за 100 хиляди лв. от трети клуб, в случай че бяха съумели да спрат алените на " Армията ".

Както е известно, напоследък се трансформира в традиция противниците на 31-кратните първенци да бъдат подтиквани финансово за оптимално разпределяне и реализиране на положителен резултат против тях, осведоми " Тема Спорт ".

Засега обаче тези обещания най-често остават неизпълнени, като от началото на пролетния полусезон армейците не взеха цялостния комплект точки единствено в един от шестте си дуела - при равенството 1:1 с Локомотив Пловдив, когато пропусната дузпа в последните минути от Юрген Матей лиши ЦСКА от триумфа.

ЦСКА продължава да ниже победа след победа, като най-честият резултат напоследък е 1:0.

До тези гросмайсторски триумфи се стига не и без съдействието на вратаря Густаво Бусато, който е един от най-постоянните и мощно представящи се играчи на ЦСКА. Така беше и при последния най-малък триумф на отбора на Саша Илич - против последния в класирането Спартак (Варна).

Бразилският пазач на два пъти се намеси чудесно. Преди почивката той избави състояние пред Жоао Марио, който изскочи самичък против него, а през втората част самоуверено се хвърли в краката на Родни Антуи и предотврати равнене. Това беше 13-а " суха " мрежа за Бусато от началото на сезона.

Така той към този момент има една повече от Даниел Наумов от ФК ЦСКА 1948 и единствено една по-малко от Пламен Андреев от Левски. Като цяло кариерата на Бусато на " Армията " върви повече от добре, а " сухите " му мрежи са 50 %. Тази против Спартак беше 49-а от 95 изиграни срещи.

По много показатали Бусато се движи по-добре даже от клубни митове като Георги Велинов, Стоян Йорданов и Йордан Филипов. Джони и Филипов са позволили в турнирни срещи приблизително по 0,95 гола на мач, а Георгиев - 0,86. При Бусато този индикатор е 0,7. И при тримата упоменати " сухите " мрежи са много под 50 % от изиграните срещи.

При Бусато този % е 51,5. От вратарите на ЦСКА с над 50 мача в елита с сай положителни индикатори под рамката е Ивайло Петров - Пифа. Той пази в последния шампионски сезон на ЦСКА 2007/2008 година. За 74 дуела в Първа лига той позволи едвам 32 гола и записа 44 " сухи " мрежи.

Втори в класацията е алжирският национал Райс Мболи, който за 54 мача позволи 31 гола и записа и толкоз " сухи " мрежи. Ако продължи с положителните си изяви, то Бусато може да приближи водачите в класацията, като най-непосредствено може да изпревари предшественика си Витаутас Черняускас, който има напълно лека преднина - 0,67 позволени приблизително голове на мач против 0,7 за бразилеца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР