Футболистите на Белгия спечелиха срещу тези на Финландия с 2:0

...
Футболистите на Белгия спечелиха срещу тези на Финландия с 2:0
Коментари Харесай

Белгия с лесна победа срещу Финландия

Футболистите на Белгия завоюваха против тези на Финландия с 2:0 в Санкт Петербург и финишираха на първата позиция в група " B " на Евро 2020. " Червените дяволи " приключиха с цялостен актив от 9 точки, а финландците останаха трети с 3 и ще чакат развиването в другите групи, тъй като четирите най-хубави трети тима също не престават на 1/8-финалите. В другата среща Дания разруши Русия с 4:1 и завърши на второто място с 3 точки, класирайки за идната фаза на шампионата.

Белгийците бяха много дейни преди почивката, само че не можеха да вкарат гол. В 16-ата минута Ромелу Лукаку изскочи зад отбраната и стреля по земя около вратата, само че бе отсъдена и засада. В 22-ата минута Де Бройне сътвори напрежение с мощно включване в наказателното поле, само че опитът му да центрира от аутлинията бе спрян от бранител. Минута по-късно пристигна и първият прецизен удар в мача, само че Аксел Витсел не затрудни изключително вратаря Храдецки.

Малко преди края на полувремето Едер Азар опита да си изпроси дузпа, падайки в наказателното поле след прикосновение със бранител, само че съдията не уточни бялата точка.
В 65-ата минута Ромелу Лукаку получи съвършен пас от Кевин де Бройне и прати топката зад тила на Храдецки, само че след намесата на ВАР попадението не бе зачетено поради милиметри засада. 
В 74-ата минута Белгия въпреки всичко поведе в резултата. След центриране от корнер Вермаелен стреля с глава, топката се отби в страничния дирек, а при опита си да се намеси Храдецски я добута във вратата си. 

В 81-ата минута Лукаку въпреки всичко съумя да реалириза третия си гол на Евро 2020, след като получи пас от Де Бройне, завъртя се и прати топката в мрежата на Храдецки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР