Футболистът на Славия и бивш македонски национал Дарко Тасевски даде

...
Футболистът на Славия и бивш македонски национал Дарко Тасевски даде
Коментари Харесай

Дарко Тасевски: България има шансове срещу Северна Македония, ако покаже агресия

Футболистът на Славия и някогашен македонски национал Дарко Тасевски даде изявление за предаването " Арена спорт ", с цел да показа упованията си за идния дуел сред България и Северна Македония в Лигата на нациите.

В началото Тасевски поздрави българите за триумфа им против Гибралтар с 5:1 и показа кои футболисти са му създали положително усещане.

" Поздравявам момчетата за успеха и положителната игра. Повечето от тях ги познавам. Добър дебют на Кръстаич. Само позитивни неща - добра игра, видя се малко живец. Не е станало въпреки всичко някакво знамение, тъй като мачът беше с Гибралтар, само че успеха си е победа. Вижда се, може би, смяна или напредване в по-добра посока за самия тим. Особено усещане ми направи Груев. Младо момче, за първи път го виждам, играе в Германия, само че да играеш в Бундеслигата не е инцидентно и в този мач си пролича. Филип Кръстев го познавам, в него има доста футбол. Пожелавам им триумф, само че, може би, не в този мач против Северна Македония ", съобщи офанзивният футболист.

Бившият състезател на Левски разяснява и какви са възможностите на новия селекционер Младен Кръстаич да се задържи отпред на България.

" Не първият случай това, в който чужденец застава отпред на националния тим. Кръстаич може да се прави. Става въпрос за човек играл в доста съществени тимове и шампионати. Има опит на високо равнище. На първо място би трябвало обаче да му се даде късмет. Да не се дават оценки занапред. Съгласен съм, че Чочев, може би, трябваше да бъде викнат, тъй като играе ужасно, само че в случай че Кръстаич завоюва два-три мача кой ще му направи забележка, че не е повикал даден футболист. Мисля, че подмладяването е вярната посока. Има много футбол в тези момчета ", показа опитният футболист.

Тасевски приказва и за представянето на своите сънародници от Северна Македония в тазгодишното издание на Лигата на нациите, споделяйки, че се вижда лек спад в представянето на отбора.

" Загубата против Грузия беше ненапълно предстояща, тъй като грузинците играят доста мощно. Имат Кварацхелия, за който към този момент всички знаем. Той прави разликата във всеки един мач. В Македония обаче име лек спад. Няма го този възторг отпреди Евро 2020. Прави усещане също, че доста момчета от тима играят рядко по клубовете си, а това незабавно се отразява. Мисля, че Македония също има потребност от една победа, с цел да се върне в верния път ", съобщи Тасевски, който има записани 45 мача за родината си.

Накрая играчът на Славия показа и какво чака от мача сред България и Северна Македония в понеделник (26 септември) в Скопие.

" Да, първият мач свърши 1:1, само че съгласно мен, без да съм привързан, Македония имаше превес. Сега, след успеха над Гибралтар, може би, ще се вдигне духа на България, а Македония не е в най-хубавото си положение. Като непряк почитател считам, че България има късмет, в случай че продължи да играе по този метод с експанзия. Според мен това се постанова от Кръстаич. Вижда се, че когато изгубят топката, незабавно се пробват да си я върнат ", приключи Дарко Тасевски.

Автор: Илиян Енев

Цялото изявление с Дарко Тасевски гледайте във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР