Футболистът на Славия Дарко Тасевски смята, че жалко и обидно

...
Футболистът на Славия Дарко Тасевски смята, че жалко и обидно
Коментари Харесай

Даарко Тасевски за София, Скопие и страстите на стадиона

Футболистът на Славия Дарко Тасевски счита, че тъпо и обидно хората да настояват, че съществува напрежение сред македонския и българския народ.

Полузащитникът е роден в Скопие, само че играе футбол в тимовете на Левски и Славия.

" Баща ми ме възпламени по футбола. Ние сме футболно семейство, татко ми е играл футбол. Той ме заведе на мач на Вардар Скопие. Юноша съм на клуба, оттова стартира кариерата ми на 7-годишна възраст ", описа той в изявление за предаването " Панорама ".

Той има 45 мача за националния тим. През 2007 година той идва в Левски от украинския Металург (Запорожие). За 5 години, той води състава към шампионска купа, две Суперкупи на България и победи на европейската сцена.

" Феновете не разделят хората по националности. Ако играеш добре, ще те заобичат, без значение от къде си. България е вторият ми дом. Усещането е прелестно, хората ме почитат, децата се усещат добре. Роден съм в Скопие, там са моите родственици, само че тук е вторият ми дом. Жалко и обидно е, че някои хора считат, че сред македонския и българския народ има проблеми. Ако не усещах любовта към мен, аз нямаше да пребивавам тук. Жена ми е българка, децата ни тук учат. Условията в България са по-добри, въпреки всичко е в Европейския съюз. Смятам, че ще е хубаво Северна Македония да влезе в Европейския съюз. Ще има позитивни неща, които ще са положителни както за Северна Македония, по този начин и за България ", счита той.

Според него политическите взаимоотношения сред двете страни не въздействат на националите на двата отбора.

" Футболът може единствено да ни сближи. Познавам момчетата от националните тимове, те нямат нищо общо с политиката. Почти сме идентични във връзка с просвета и езици. Имаме съвсем идентични национални песни и ястия, доста неща ни свързват ", добави той.

Цялото изявление можете да видите във видеото.

Автори: Петър Георгиев, Михаил Врабчев и Пламен Андреев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР