Футболист на ЦСКА-София се оплака от расистки обиди по свой

...
Футболист на ЦСКА-София се оплака от расистки обиди по свой
Коментари Харесай

Играч на "ЦСКА-София" се оплака от расизъм сред "червените" фенове

Футболист на " ЦСКА-София " се оплака от расистки обиди по собствен адрес от страна на личните почитатели. Нигерийският национал Вив Соломон-Отабор стана жертва на сходни прояви още по време на 1/8-финала за купата против " Арда " (1:0) в четвъртък. Чак в неделя по здрач от " ЦСКА-София " взеха решение да защитят играча си и пуснаха къса декларация.

" ЦСКА като клуб и институция в българския футбол, радваща се на поддръжката на най-многобройната аудитория, ясно заявява своята позиция, че по никакъв метод няма да толерира деянията на расизъм, дискриминация и всякакво делене и установяване на хората съгласно техния цвят на кожата, етнос и религиозна принадлежност. Заставаме твърдо зад нашия футболист Вив Соломон-Отабор, който в последните ни срещи стана обект на офанзиви и обиди на тази основа. Расизмът е камшик за съвремието ни и няма място нито в обществото, нито по спортните терени на България ", написаха от клуба.

На това самият футболист отвърна многозначително с пост в Инстаграм: " Отвратително е, когато част от това (б.р. - расизмът) идва също по този начин от личните ти последователи ".

Въпреки недоволството на Соломон-Отабор, който очевидно е чул подвиквания по собствен адрес и от почитатели на " ЦСКА-София ", досега този сезон няма нито един регистриран случай на изведен от български стадион зрител поради расистки обиди.

В последните месеци зачестиха изявления на задгранични футболисти, играли в България, които се оплакваха от дискриминация по стадионите. Те пристигнаха като отзив от свадите по време на европейската подготовка България - Англия (0:6) на 14 октомври, след която УЕФА наказа БФС с едно домакинство без аудитория и още едно условно. Никой от тези чужденци обаче не се бе оплаквал от лични почитатели.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР