Футболът отново показа, че може да служи като универсален език

...
Футболът отново показа, че може да служи като универсален език
Коментари Харесай

БФС и ООН обединяват сили

Футболът още веднъж сподели, че може да служи като повсеместен език на мира и правата на индивида без значение от пол, възраст, генезис, вяра и състояние в обществото, както и да надвишава разликите в убежденията на хората. Каузата на футболния шампионат Ambassadors " League 2018, който се организира на Националната футболна база " Бояна " под патронажа на министъра на външните работи Екатерина Захариева бе отбелязването на 70-годишнината от приемането на Всеобщата декларация за правата на индивида.

Инициативата даде старт и на ново дълготрайно партньорство сред Българския футболен съюз и Дружеството за Организация на обединените нации в България. Двете организации подписаха Споразумение за съдействие, като подписите си под договора сложиха заместник-изпълнителният шеф на БФС Павел Колев и заместник-председателят на Дружеството за Организация на обединените нации в България проф. Петранка Филева. Партньорството се основава на Цел 3 " Добро здраве ", Цел 16 " Мир и правдивост " и Цел 17 " Партньорство за стабилно развиване " от Програма 2030 на Организация на обединените нации за стабилно развиване на света, както и разпространение на спорта като средство на дипломацията за реализиране на мир и съгласие сред нациите.

" Сигурен съм, че от това съдействие ще произлязат много потребни резултати освен за българското общество, само че и в европейски подтекст, а за какво не и в международен ", съобщи Павел Колев.

 Снимка 272644
Източник:

Заместник-изпълнителният шеф на БФС посочи, че футболът постоянно е бил игра, която сплотява хората. " В този смисъл е добре ние като федерация и Дружеството за Организация на обединените нации в България да си сътрудничим, с цел да се опитаме, в случай че не да разгадаем, то най-малко да облекчим редица обществени проблеми ", добави той, като акцентира, че двете организации споделят общи полезности и това е повода да стартират дълготрайно партньорство за години напред.

" Чрез това партньорство ние ще можем да реализираме доста начинания свързани със спорта за обществено развиване ", съобщи заместник-председателят на Дружеството за Организация на обединените нации в България Петранка Филева. Тя акцентира, че в лицето на Българския футболен съюз организацията е разкрила съидейник в напъните си за оправянето с редица обществени проблеми като понижаване на отпадащите от учебно заведение деца, за повече приемливост измежду подрастващите и изобщо за един по-добър и обективен свят, посредством най-популярната игра. " Двете организации ще се стремят и да разпространяват спорта като средство на дипломацията за реализиране на мир и съгласие сред нациите ", бе безапелационна Петранка Филева.

 БФС стартира акция против
БФС стартира акция против " черното тото "

Целта на срещите е спортистите и управлението на тимовете да бъдат осведомени с естеството на манипулирането на футболни срещи и неговия мащаб в международен проект

По време на церемонията бе прочетен и формален приветствен адрес от министъра на външните работи Екатерина Захариева, посредством който тя приветства самодейността и поздрави Дружеството за Организация на обединените нации в България и БФС за партньорството. В него тя акцентира, че през последните години все по-ясно се осъзнава ролята на спорта като средство за разпространение на основни полезности като толерантността и взаимното съгласие, които могат да сближават хората и страните. " В комплицираната геополитическа конюнктура спортът фактически преодолява разликите. Скорошен образец за това беше Олимпиадата в Пьонгчан, където делегациите на Северна и Южна Корея се сплотиха под един байрак ", акцентира в писмото си първият посланик на България.

Седем тима взеха присъединяване в тазгодишното издание на шампионата, измежду които дипломатическите задачи на Република Турция, Ислямска република Иран, Република Судан, Украйна, както и тим на Министерството на външните работи и обединенията на неправителствените организации Студентската организация за проучване на интернационалните връзки (САИМО) и Дружеството за Организация на обединените нации в България. Представителите на Република Турция завоюваха трофея за втора поредна година, като също по този начин сграбчиха множеството от самостоятелните призове. Почетната стълбица бе допълнена от съставите на САИМО и Иран.

 Работна група ще приключи новия Закон за футболното безчинство
Работна група ще приключи новия Закон за футболното безчинство

Настоящият Закон за запазване на публичния ред при спортни мероприятия, признат през 2004 година е морално стар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР