Фурмите са много вкусни и още по-полезни. Те помагат на

...
Фурмите са много вкусни и още по-полезни. Те помагат на
Коментари Харесай

Този плод помага на мъжете в леглото

Фурмите са доста вкусни и още по-полезни. Те оказват помощ на мъжете за контрола на равнищата на кръвната захар, възстановяване на мозъчната функционалност и ерекцията.

Фурмите са били култивирани от античните египтяни, които са правили вино от тях преди повече от 5000 години. Ползите от плодовете са неоспорими, защото съдържат огромно количество минерали, потребни фибри, антиоксиданти. Също по този начин фурмите съдържат витамини В6, А и К, както и калций и желязо, форсфор и манган.

Учените са потвърдили, че фурмите съдържат аминокиселини и разнообразни типове фибри, които способстват за бързото асимилиране на храната. Ето за какво фурмите оказват помощ в битката с чревните разстройства, а също по този начин предизвикват растежа на потребните чревни бактерии. При постоянната им в рамките на откритата норма, този развой може да защищити от оксидативен стрес и мозъчно инфектиране. Тя защищават и от заболяването на Паркинсон и от Алцхаймер. При изследвания върху животни стана ясно, че фурмите могат да понижат интензивността на бета – амилоидните протеини, които предизвикат появяването на плаки в мозъка, съобщи РИА Новости

В допълнение към тези потребни свойства, фурмите са в положение да минимизират равнището на оксидативен стрес, което от своя страна може да предизвика появяването на сърдечно-съдови болести. Яденето на сушени фурми може доста да понижи риска от инсулт или атерогенеза. За нормализиране на сърдечната функционалност се предлага да се пие сироп от фурми най-малко два пъти седмично.

Тъй като плодовете на финиковото дърво съдържат цинк, витамин В6, естрадиол, всички тези съставни елементи могат да усилят подвижността на сперматозоидите в мъжкото тяло. Съответно до известна степен сушените фурми оказват помощ за решаването на еректилните проблеми при мъжете. Разбира се, при еректилна дисфункция е най-добре да посетите първо доктор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР