Френското списание "Поан" публикува днес голям очерк за българския министър-председател

...
Френското списание "Поан" публикува днес голям очерк за българския министър-председател
Коментари Харесай

Списание Поан: Бойко Борисов - европейският каубой

Френското списание "Поан " разгласява през днешния ден огромен етюд за българския министър-председател под заглавие "Бойко Борисов - европейският каубой ". В него разказва последните му кавги, като стартира със фотосите от спалнята му с чекмеджето с едри пачки и златни кюлчета. "Вътре има банкноти най-малко за 1 млн. евро ", написа изданието.
След като цитира неговите оправдания по какъв начин е бил сниман "от една прелестна госпожа " вследствие на комплот, изданието отбелязва: "Тази сцена би могла да се разиграе в отдалечена република в Централна Азия. Но това става в една от 27-те страни в Европейски Съюз. Наистина, тя не е нито най-голямата, нито най-богатата, само че е прочут член, интегриран в европейския дом от 2007 година ".
"Поан " цитира политици и публицисти, които разказват усещания от разнообразни негови изяви. После изданието обобщава: "След 11 години на власт каубоят на Балканите може да се похвали с жалки достижения. На първо място с най-високото ниво на корупция и беднотия в Европейски Съюз. След това с липса на независимост на печата, класиран на 111-то място в света зад Гвинея и Кувейт, макар че по време на влизането си в Европейски Съюз България бе наедно с Франция по независимост на печата. Накрая със сриващи се задгранични вложения, сведени до 1 милиарда $, откакто през 2008 година са били 8 милиарда "
Борисов обаче може да се гордее с едно нещо: разширението през неговите мандати на пътната мрежа с 20%, написа "Поан " и показва що за горделивост е това: "Красотите й от време на време са ефимерни заради неприятното качество на материалите и изключително заради високата цена. Километър българска автомагистрала коства три пъти повече в сравнение с в Норвегия. Причината: подкупите, стигащи до 50% от сумата на контрактите, както и раздробяването на публичните поръчки. За да избегнат присъединяване на задгранични компании, управляващите ползват един трик: разпореждат на локални реализатори поръчки за дребни сектори с дължина до 10 км. По този метод държат в неяснота пазарите и грабежа на европейски фондове ".
Под вътрешно заглавие "Брюкселският необут " парижкото списание споделя някои случки с Борисов, видяни от чужденци. В софийския хотел "Хилтън " приема немски представители на Европейската национална партия. "Преди началото на диалога слага револвер на масата. "Луд ли сте?! ", възкликват събеседниците му. "Убива ми на корема ", дава отговор той. "
Журналистът Марк Нексон споделя и друга случкка: "На работен обяд в Брюксел Борисов се шири на масата измежду дузина от антуража. С пура в устата той гледа по малкия екран мач на "Реал " Мадрид. По едно време бута чинията си към своя асистент. "Махни ми кокала ", подрежда той. Никой не възразява. Въпросният асистент е Цветан Цветанов.
Христо Иванов споделя по какъв начин в качеството си на някогашен министър на правораздаването на Борисов го е убеждавал да промени статута на всесилния основен прокурор. Отговорът му бил: "Ще го направя, в случай че изиска Меркел ". "И в действителност, Борисов и Меркел се схващат чудесно ", написа изданието и дава образец: "На вечерите на Европейския съвет двамата извършват игра, която е станала обред. Ангела предлага своето парче месо на постоянно гладния Бойко ".
Във връзка с мигрантската рецесия през 2015 година "Поан " отбелязва, че Борисов си е спечелил още похвали. "Той преговаряше с Ердоган за задържане на мигрантите в Турция, а през това време правеше ограда по границата си ". "В съпоставяне с поляците и унгарците той в никакъв случай не основава проблеми ", отбелязва неназован посланик.
Оттогава Борисов може да минава всевъзможни линии. Помага му един предприемач: Делян Пеевски, 40 година, горист съдружник, който управлява 80% от медиите ", сочи седмичното списание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР