Френското правосъдие потвърди двегодишните условни присъди на бивш електротехник и

...
Френското правосъдие потвърди двегодишните условни присъди на бивш електротехник и
Коментари Харесай

2 г. условно за бивш електротехник и съпругата му, присвоили 271 творби на Пикасо

Френското правораздаване удостовери двегодишните условни присъди на някогашен електротехник и брачната половинка му, които бяха упрекнати в заграбване на 271 произведения на Пикасо, само че твърдяха, че ги са получили в подарък, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Апелативният съд в Лион удостовери правосъдното решение на първата инстанция от 2015 година и за виновността, и за самите присъди против Пиер и Даниел Льо Генек.

80-годишният някогашен електротехник и 76-годишната му брачна половинка не участваха на правосъдното съвещание. Двойката към този момент бе наказана два пъти за заграбване на въпросните рисунки, литографии и колажи. Касационен съд анулира решението на Апелативния съд в Екс ан Прованс през декември 2016 година с претекста, че не е потвърдено, творбите да са били откраднати. Това докара до ново разглеждане на делото от Апелативния съд в Лион.

Двамата съпрузи уверяваха, че творбите са били дарени от вдовицата на художника Жаклин след гибелта му, в разгара на скандал, обвързван с наследниците на Пикасо. По-късно Жаклин поискала от двамата съпрузи да й върнат сакове с произведения, като се изключи един, за който им споделила " Нека остане при вас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР