Френското правителство ще предложи законопроект, чрез който да се ограничи

...
Френското правителство ще предложи законопроект, чрез който да се ограничи
Коментари Харесай

Франция с мерки срещу антисемитизма

Френското държавно управление ще предложи законопроект, посредством който да се ограничи речта на ненавист в интернет. Това разгласи френският президент Еманюел Макрон по време на вечеря с еврейската общественост в Париж.

 © EPA / БГНЕС
Франция е изправена пред невиждана вълна на антисемитизъм, каквато не е имало от Втората международна война насам.

Тази констатация направи президентът Еманюел Макрон по време на вечеря, проведена от Представителния съвет на еврейските институции във Франция.

По думите му тази наклонност се следи от няколко години в цяла Европа и съвсем всички западни демокрации.

Макрон увери, че във Франция ще бъде употребявано разширено определение за антисемитизъм, в което се включва и антиционизма. Подготвя се и проектозакон срещу пропагандата на ненавист в интернет.
Еманюел Макрон, президент на Франция: В този текст ще има ясни разпореждания, посредством които се постанова допустимо най-бързо премахване на наличие, призоваващо към ненавист. Ще бъдат употребявани технологии за идентифициране. На тези платформи ще бъде търсена отговорност, в това число юридическа.
Законопроектът ще бъде показан през май, сподели още президентът на Франция.

Тази седмица в страната още веднъж имаше прояви на антисемитизъм, само че също и многохиляден протест в Париж и други френски градове против антисемитизма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР