Френското правителство ще поиска от Великобритания да плати 30 милиона

...
Френското правителство ще поиска от Великобритания да плати 30 милиона
Коментари Харесай

Франция иска Великобритания да плати 30 милина лири за охраната на Ламанша

Френското държавно управление ще изиска от Англия да заплати 30 милиона лири (39,12 милиона долара) за защитата на Ламанша, с цел да се понижи притокът на мигранти, идващи в Обединеното кралство с лодки от Франция, написа английският в. " Сънди телеграф ".

Министрите от английския кабинет още не са решили дали да одобряват френското искане - вестникът цитира източник от вътрешното ведомство в Лондон.

Британското министерство на защитата заяви през вчерашния ден, че от английските въоръжени сили е било поискано да оказват помощ за справяне с плавателните съдове, с които мигранти минават Ламанша.

Възползвайки се от горещото време и спокойното море, стотици хора, измежду които деца и бременни дами, през последните дни преодоляват по вода рисковите 33 километра, разделящи Франция от Англия. Често те пътуват в претрупани лодки и други дребни плавателни съдове.

Британското министерство на защитата е получило публично искане от вътрешното ведомство да оказва помощ на бреговата защита в интервенциите й, изясни Българска телеграфна агенция.

В четвъртък на британския бряг дойдоха над 200 души, последвани от към 130 в петък, а медиите оповестиха, че и през вчерашния ден е имало пристигнали, защото времето се е задържало горещо.
Зам.-вътрешният министър Крис Филп, който дава отговор за имиграцията, назова увеличението на притока на мигранти " срамно " и настоя да бъде оказан напън върху Франция преди срещата му с неговия френски сътрудник в Париж идната седмица.

Французите би трябвало на първо място да не позволяват тези незаконни мигранти да потеглят по вода, написа Филп в авторски материал във вчерашния брой на в. " Дейли телеграф " и добави, че Англия ще се опита да връща новопристигналите назад във Франция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР