Френското правителство съобщи, че ще последва съвета на национален консултативен

...
Френското правителство съобщи, че ще последва съвета на национален консултативен
Коментари Харесай

Франция ще разреши лесбийски двойки да ползват оплождане ин витро

Френското държавно управление заяви, че ще последва съвета на народен съвещателен орган да позволи на самотни майки и на лесбийски двойки да раждат посредством оплождане ин витро, съобщи Асошиейтед прес.

Казусът стартира да се преглежда през 2013 година от Националния съвещателен комитет по етични въпроси, който даде единодушието си през вчерашния ден. Говорителят на държавното управление Кристоф Кастанер посочи, че още не е избрана дата за приемане на смяната в Народното събрание.

Меркел отдръпна несъгласието за хомосексуалните бракове в Германия

Целта ни е да претворим в закон мнението (на комитета), което поддържа изразените в предизборната акция позиции на Еманюел Макрон. Важно е да реализираме допустимо най-широк консенсус. В никакъв случай не би трябвало да има прекомерно неотстъпчиви и догматични позиции, които биха изправили едни хора против други ", сподели Кастанер, представен от Франс прес.

През 2013 година във Франция бе признат закон, който позволява еднополовите бракове. Той бе посрещнат с всеобщи демонстрации за и срещу тези бракове, които изложиха на показ дълбоките разделения във френското общество по този въпрос, отбелязва АП.

Италианският Сенат утвърди законопроект за еднополовите бракове

В момента оплождане ин витро във Франция могат да употребяват единствено стерилни хетеросексуални двойки. Кастанер съобщи, че държавното управление не обмисля да анулира съществуващата възбрана за прилагане на сурогатни майки.

Днес Френската католическа черква прикани президента Макрон " да не пробужда пристрастеностите " по тематиката за оплождането ин витро, съобщи Франс прес. Лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин Льо Пен, която бе победена на втория тур на президентските избори от Макрон, се разгласи срещу използването на оплождане ин витро от самотни майки и лесбийски двойки, тъй като, по думите й, " правенето на деца без татко е извънредно нездравословно за детето ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР