Френското правителство препоръча тази вечер на населението да носи хирургически

...
Френското правителство препоръча тази вечер на населението да носи хирургически
Коментари Харесай

Френското правителство: Не ползвайте повече текстилните маски

Френското държавно управление предложи довечера на популацията да носи хирургически маски на публични места, тъй като дават по-добра отбрана от ковид спрямо текстилните маски.

Властите към този момент вкараха наложително носене на маски на такива места, само че до момента не е правена рекомендация какви да са те. Претеснението им в този момент е, че следва бързо увеличение на инфектираните и болните поради новите разновидности на ковид.

"Препоръката, която насочвам към народа на Франция, е повече да не употребявате платнени маски ", сподели, здравният министър Оливие Веран пред телевизия TF1.

Той добави, че е доста малко евентуално да отпаднат на 1 февруари възбраните за работа на ски курортите - огнища на болестта в първата фаза на пандемята предходната пролет. Това автоматизирано значи и попарени очаквания на туристическата и хотелиерска промишленост, че ще може да завоюва най-малко нещо този зимен сезон в дните на учебната почивка, по време на която да карат ски отиват цели фамилии.

Нещо повече - Веран сподели, че държавното управление не изключва ново стягане на ограниченията, в случай че се утежни ситацията с предаването на ковид измежду популацията. "Може да се окажем принудени да въведем по-строги ограничавания от тези, с които французите трябваше да живеят тази есен. Това се простира до вероятността още веднъж да кажем на хората да си стоят по домовете, в случай че обстановката го изисква. "

Училищата са отворени, работят и магазини, които не продават артикули от първа нужда.

От началото на пандемията публично са оповестени над 71 хиляди смъртни случая в страната. В момента данните на "Ройтерс " демонстрират, че Франция е на 35% от пика на заразяване, само че в прилежаща Англия индикаторът е 70%
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР