Френското правителство одобри въвеждането на нов данък за големите IT

...
Френското правителство одобри въвеждането на нов данък за големите IT
Коментари Харесай

Франция въвежда специален данък за Apple и Google

Френското държавно управление утвърди въвеждането на нов налог за огромните IT компании. Очаква се посредством него да бъда получавани по 570 милиона евро годишно.

Новият софтуерен налог, утвърден от държавното управление на Франция, получи името GAFA . Той визира най-големите софтуерни IT компании: Apple, Гугъл, Amazon и Фейсбук. Автор на концепцията е ръководителят на министерството по стопанска система и финансите на Франция Бруно ле Мар. Първата информация за новия налог ле Мар разгласи по време на конференция с френските публицисти.

„Каквото и да стане. данъкът ще бъде наложително въведен и ще влезе в действие от 1 януари 2019 година. Благодарение на него ще можем да сложим в хазната почти 500 милиона евро„.

Въвеждането на подобен закон и налог се обсъждаше през месец септември тази година и в Германия. Френският министър особено акцентира, че в вероятност този налог би трябвало да обхване всички страни на Европейския съюз. Журналистите означиха, че този налог може да бъде счетен за една от ограниченията на икономическия протекционизъм. Според икономическите специалисти, американските компании получават прекалено много облаги за сметка на европейските консуматори, като в същото време заплащат едвам 3% налог за тази активност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР