Френското правителство обяви вчера Париж и Марсилия, както и околностите

...
Френското правителство обяви вчера Париж и Марсилия, както и околностите
Коментари Харесай

Париж и Марсилия са обявени за зони с повишен риск от COVID-19

Френското държавно управление разгласи през вчерашния ден Париж и Марсилия, както и покрайнините им, за зони с нараснал риск от COVID-19, което дава на локалните управляващи пълномощия да постановат местни ограничаващи ограничения за прекъсване на разпространяването на болестта, съобщи Ройтерс. Тази мярка, оповестена с декрет, последва внезапния растеж на инфектирани с ковид във Франция през последните две седмици.

Франция записва за последното денонощие повече от 2500 нови случая на ковид за втори следващ ден. Такива нива бяха регистрирани последно в средата на април, когато страната се намираше под една от най-строгите карантини в Европа, предава Българска телеграфна агенция.

Така броят на записаните случаи на инфектирани с ковид доближи 212 211. От здравното министерство нарекоха ситуацията " тревожно " и показаха, че броят на инфектираните е повишен във всички възрастови групи, само че изключително мощно измежду тези на възраст сред 25 и 35 година

Решението на държавното управление дава на локалните управляващи в Париж и югоизточния департамент Буш дю Рон пълномощия да лимитират напредването на хора и коли, достъпа до публичния превоз и въздушните транспорти, достъпа до публични здания, както да затварят заведения за хранене, питейни заведения и други обекти.

Париж и Марсилия към този момент направиха през последните дни носенето на защитни маски наложително на оживени публични места. Властите в столицата разгласиха обновена карта, показваща местата, където носенето на маска е наложително. В тази зона влиза съвсем цялата централна част на Париж, в това число и алеите около река Сена и каналите.

Събиранията на повече от 10 души в града се не разрешава, в случай че не може да се подсигурява спазването на защитните ограничения, заяви полицията.

Вчера Англия заяви, че ще наложи 14-дневна карантина на всички идващи от Франция от през днешния ден поради растежа на новозаразените. Нидерландия и четири други страни бяха добавени също към карантинния лист на Англия, където към този момент са Испания и Белгия.

Веднага, откакто Лондон разгласи тази мярка, пристанищата около Ламанша се задръстиха с коли на английски туристи, бързащи да изоставен страната и да се приберат с фериботи в родината си преди влизането ѝ в действие, което би ги задължило да се карантинират за две седмици след завръщането си. Напълниха се и влаковете и самолетите за Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР