Френското правителство обяви мащабно изтегляне на адаптирани млека, произведени от

...
Френското правителство обяви мащабно изтегляне на адаптирани млека, произведени от
Коментари Харесай

Франция изтегля адаптирани млека на "Лакталис" след случаи на салмонела

Френското държавно управление разгласи огромно евакуиране на приспособени млека, създадени от компанията " Лакталис " (Lactalis) за Франция и задгранични пазари, поради заплаха от заразяване със салмонела, съобщи " Франс прес ".

Засегнатите количества са " големи ", призна представител на гигантския производител на млечни артикули.

Френското министерство на стопанската система и финансите разгласява лист с над 600 партиди, които са изтеглени, неразрешени за консумация и за експорт.

Засегнати са редица страни: Алжир, Мароко, Англия, Тайван, Румъния, Гърция, Бангладеш, Китай, Перу, Грузия и Пакистан.

" Лакталис " е най-голямата компания за млечни артикули в света, отбелязва " Ройтерс ".

Говорител на компанията съобщи, че продуктите може да бъдат заменяни в аптеки или супермаркети. По думите му бактерията може да бъде убита като се кипне млякото за две минути.

Той изясни, че близо 7000 тона от продукцията са били нечисти, само че компанията не може да каже какъв брой сега остават на пазара, какво количество е било употребявано или е в ресурс.

Мярката, която бе оповестена в неделя, последва 20 случая на салмонела измежду деца във Франция от началото на декември, което към този момент докара до лимитирано евакуиране на 12 продукта. Тази седмица се появиха пет нови случая. Засегнатите деца към този момент са се възстановили.

Говорителят посочи, че до момента не знае да има случаи в чужбина. Всички артикули, приготвени след 15 февруари, са били изтеглени, и компанията взима всички нужни ограничения, с цел да дезинфекцира машините си във фабриката в град Краон, от където се счита, че е тръгнала болестта, уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР