Френското правителство обяви днес Париж и Марсилия, както и околностите

...
Френското правителство обяви днес Париж и Марсилия, както и околностите
Коментари Харесай

Париж и Марсилия бяха обявени за зони с повишен риск от Covid-19

Френското държавно управление разгласи през днешния ден Париж и Марсилия, както и покрайнините им, за зони с нараснал риск от Covid-19, което дава на локалните управляващи пълномощия да постановат местни ограничаващи ограничения за прекъсване на разпространяването на болестта, съобщи Ройтерс. Тази мярка, оповестена с декрет, последва внезапния растеж на инфектирани с ковид във Франция през последните две седмици.

Франция записва през вчерашния ден повече от 2500 нови случая на ковид за втори следващ ден. Такива нива бяха регистрирани последно в средата на април, когато страната се намираше под една от най-строгите карантини в Европа.

Решението на държавното управление дава на локалните управляващи в Париж и югоизточния департамент Буш дю Рон пълномощия да лимитират напредването на хора и коли, достъпа до публичния превоз и въздушните транспорти, достъпа до публични здания, както да затварят заведения за хранене, питейни заведения и други обекти.

Париж и Марсилия към този момент направиха през последните дни носенето на защитни маски наложително на оживени публични места.

Снощи Англия заяви, че ще наложи 14-дневна карантина на всички идващи от Франция от на следващия ден поради растежа на новозаразените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР