Френското правителство няма да признае самопровъзгласената Република Нагорни Карабах, става

...
Коментари Харесай

Франция няма да признае Република Нагорни Карабах |

Френското държавно управление няма да признае самопровъзгласената Република Нагорни Карабах, излиза наяве от декларация на френското външно министерство, предава Българска телеграфна агенция.

Решението на държавното управление идва два дни след резолюцията на френския сенат, който прикани за признаването на Република Нагорни Карабах. Сенатът прикани и за подновяването на договарянията за трайно решение на спора.

Френското държавно управление обаче отхвърли резолюцията с аргумента: " Наше обвързване като съпредседател на Минската група на ОССЕ е да работим за уреждането на нагорнокарабахския спор посредством договаряния, в това число и по въпроса за бъдещия статут на Нагорни Карабах Изходът от тези договаряния не може да бъде избран авансово и едностранно. "

Припомняме, че след последното спокойно съглашение Азербайджан ще резервира териториите, които завоюва по време на боевете, като арменците би трябвало да изоставен домовете си в период от няколко седмици.

Нагорни Карабах попада в територията на Азербайджан, само че преобладаващата част от популацията са етнически арменци. Това дефинира и реакциите на двете страни - министър председателят на Армения Никол Пашинян дефинира резолюцията като историческо решение, а азербайджанското външно министерство я назова провокация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР