Френското правителство настоява за реформиране на пенсионната система, включително да

...
Френското правителство настоява за реформиране на пенсионната система, включително да
Коментари Харесай

Правителството във Франция иска да увеличи пенсионната възраст

Френското държавно управление упорства за реформиране на пенсионната система, в това число да бъде увеличена пенсионната възраст. Решение по въпроса се чака да бъде взето до края на седмицата. Това съобщи пред телевизия Бе Еф Ем министър-председателката на Франция Елизабет Борн, представена от ДПА.

Сред обсъжданите ограничения сред държавното управление и президента Еманюел Макрон след изборите по-рано тази година е повишението на пенсионната възраст от 62 на 64 или 65 години.

Това желание среща остра опозиция, а членове на държавното управление на малцинството към този момент приканиха за въздържаност. Целта е промените да влязат в действие през лятото на идната година.

Борн не изключи опцията държавното управление да прокара съответното законодателство и без гласоподаване в Националното заседание. Това би могло да стане посредством позоваването на Член 49.3 от конституцията, който разрешава Народното събрание да бъде заобиколен, ако в законодателния орган е налице политически блокаж по даден въпрос.

Борн обаче акцентира, че ще бъде обещано преимущество на разговора, добавя Българска телеграфна агенция.

При представянето през днешния ден на проектобюджета на Франция за идната година финансовият министър Брюно Льо Мер посочи нуждата от промени и увеличение на продуктивността, с цел да може да бъде съхранен френският обществен модел.

Правителството не има намерение да усилва налози, а таман в противен случай, да реализира препоръчаните от него понижения на данъци, сподели той.

Партията на Макрон „ Възраждане “ е най-голямата политическа мощ в настоящия състав на Националното заседание (долната камара на парламента), само че на юнските парламентарни избори изгуби безспорното си болшинство, отбелязва ДПА.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР