Френското Национално събрание одобри създаването на здравен пропуск за Ковид-19,

...
Френското Национално събрание одобри създаването на здравен пропуск за Ковид-19,
Коментари Харесай

Френският парламент одобри здравен пропуск за Ковид

Френското Национално заседание утвърди основаването на " здравен пропуск " за Ковид-19, който да се употребява за влизане на спортни събития, фестивали и тематични увеселителни паркове с огромна посещаемост - мощно оспорвана мярка на държавното управление, която има за цел отваряне на стопанската система, съобщи Ройтерс.

Здравният пропуск влиза в действие от 9 юни. С него носителят потвърждава, че или е бил имунизиран против новия ковид, или има неотдавна изработен негативен писиар тест, или има естествени антитела след възобновяване от вируса.

Първоначално нощес предлагането беше отхвърлено в долната камара на френския парламент поради опасения, че нарушава цивилен свободи. Това беше необичаен случай на неуспех за ръководещата партия на президента Еманюел Макрон и до него се стигна след протест на съдружниците й от центристкото Демократично придвижване (МоДем).

Депутатите на МоДем упрекнаха държавното управление, че нехае за оповестените от партията им " червени линии ".

Здравният пропуск беше утвърден от втори опит с гласоподаване в ранните часове на днешния ден. Това стана откакто държавно управление понижи продължителността на преходния интервал, през който след анулацията на изключителното състояние във Франция от 2 юни може да се постановат още веднъж ограничавания като полицейски час без позволение от Народното събрание.

Макрон съобщи, че здравният пропуск, който може да е цифров или книжен, ще ограничи разпространението на вируса на събития, на които участват над 1000 души. Той няма да се употребява за места като заведения за хранене и киносалони или за пътешестване с публичния превоз.

Сега следва върху законопроекта да се произнесе и френският Сенат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР