Френското министерство на културата съобщи, че няколко камъка са паднали

...
Френското министерство на културата съобщи, че няколко камъка са паднали
Коментари Харесай

Камъни паднаха от тавана на пострадалата при пожар парижка катедрала Нотр Дам

Френското министерство на културата заяви, че няколко камъка са паднали от сводестия таван на потърпевшата при пожар парижка катедрала Нотр Дам след горещата вълна от предишния месец. Това постанова обновяване на ремонтно-възстановителните действия, които бяха прекратени поради риска от замърсяване с олово, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Представител на министерството сподели, че камъните са паднали, откакто в края на юли температурите в Париж са достигнали рекордните 42,6 градуса. Горещината е изсушила хоросана на камъните на тавана, което евентуално е провокирало рухването им, допусна той.

Служителят означи, че вредите не са съществени, само че продължава да съществува риск от сриване на катедралата от 12-и век.

Дейностите по подсилване и обезопасяване на катедралата, която беше в заплаха да се срути при големия пожар от 15 април, бяха прекратени на 25 юли поради рисковете от замърсяване с олово.

По време на пожара са се разпръснали частици от съдържащите се в структурата на емблематичната черква стотици тонове олово, които може да заразят служащите и локалните поданици.

Поради риска от сриване на катедралата обаче министерството на културата подреди възстановителните действия да се възобновят от понеделник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР