Френското издателство Valeurs actuelles публикува резултатите от своето разследване за

...
Френското издателство Valeurs actuelles публикува резултатите от своето разследване за
Коментари Харесай

Скандални разкрития за корупция, Сорос и 100 съдии в ЕСПЧ

Френското издателство Valeurs actuelles разгласява резултатите от своето следствие за връзките на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) със структурите на американския милиардер Джордж Сорос, предава EA Daily.

Оказва се, че в интервала от 2009 до 2019 година, 100 съдии от Европейски съд по правата на човека са били свързани с неговия фонд "Отворено общество " или непосредствено, или посредством свързани структури.

Тази обява беше коментирана от депутата от Европейския парламент Николас Бей, който назова оповестените данни "наистина ужасяващи ".

Според него дълготрайната тактика, създадена от "филантропа " Сорос, благодарение на сходни фондове, му е осигурила такова въздействие, на което доста държавни ръководители могат да завиждат.

Още по-далеч в оценката си отиде водачът на партия "Национално обединяване " Марин льо Пен. В „ Туитър “ тя разгласи, че Франция би трябвало да спре да извършва решенията на Европейски съд по правата на човека.

"Свободната страна би трябвало да работи против тези недемократични операции! " - написа Марин льо Пен. Тя прикани френския президент Еманюел Макрон да обърне внимание на обстановката и да задължи Касационния съд и Държавния съвет на страната занапред нататък да спрат да вземат поради мнението на Европейски съд по правата на човека.

Решенията на Европейския съд по правата на индивида са наложителни за управляващите на страната, във връзка с която са издадени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР