Френско семейство, заловено с 40 килограма пясък от Сардиния в

...
Френско семейство, заловено с 40 килограма пясък от Сардиния в
Коментари Харесай

Семейство открадна 40 килограма пясък от плаж на Сардиния

Френско семейство, хванато с 40 кг пясък от Сардиния в багажника на колата, може да получи до 6 години затвор , оповестява Би Би Си. Двойката твърди, че желала да отнесе пясъка у дома като „ сувенир “ и не предполагали, че правят закононарушение.

Изключително редкия и известен бял пясък на Сардиния се преглежда като национално благосъстояние и е строго неразрешено да се изнася от острова. От години локалните поданици се оплакват от кражбата на национални активи от туристите – в това число пясък.

Френското семейство може да получи сред 1 и 6 години затвор за кражбата на пясъка от публичен плаж. Според закон, признат през 2017 година, продажбата на пясък, камъчета и миди е противозаконна и нормално се санкционира със солени санкции д о 3 000 евро.



Полицията разкрила пясъка от плажа Чиа, южната част на Сардиния, насипан в 14 пластмасови бутилки в багажника на джип, принадлежащ на двойката. Семейството трябвало да се качи на ферибот от Порто Торес за Тулон, Франция.

През 1994 година управляващите не разрешиха достъпа до известния розов плаж на остров Будели, поради опасения за неговото бъдеще. Всяка година от плажа изчезва по няколко тона от скъпия пясък. Туристите, главно европейци, само че и италианци, го бутилират, след което го оферират за продажба онлайн. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР