Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер ще кацне в София, но не

...
Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер ще кацне в София, но не
Коментари Харесай

Кристоф Ламбер ще оглави журито на CineLibri

Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер ще кацне в София, само че не за фотосите на нова кино продукция, а с цел да оглави журито на петото издание на интернационалния кино-литературен фестивал CineLibri, който стартира на 5 октомври в зала 1 на НДК.
Кулминацията на форума ще е церемонията по награждаването, която ще се състои на 13 октомври и ще е съпроводена с премиерна прожекция на кино лентата „ Тази, която не съм ” с Жулиет Бинош по романа на Камий Лоранс. Конкурсната стратегия включва 12 кино лентата, въодушевени от разнородни по темперамент литературни творби. За качеството на продукциите способства ослепителният кастинг – измежду актьорите, които ще забележим на огромния екран са Кейт Бланшет, Хана Шигула, Катрин Деньов, Бруно Ганц, Никол Кидман, Ръсел Кроу, Харви Кайтел, Тони Сервило и Валерия Голино.
Кристоф Ламбер влиза в орбитата на звездите през 1984 година с помощта на феноменалното си осъществяване в „ Тарзан от рода Грейстоук ” (филмът е номиниран за „ Оскар ” в три категории), две години по-късно му поверяват облика на Конър Маклауд, безсмъртния „ шотландски войник ”. За ролята си в „ Метро ” (1985) на Люк Бесон, където си партнира с Изабел Аджани, Ламбер печели премия „ Сезар ”. Известен е и с функциите си в „ Сицилианецът ” (1987) на Майкъл Чимино, „ Да убиеш духовник ” (1988) на Агнешка Холанд, „ Аз те обичам ” (1986) на Марко Ферери, „ Годината на дивия заек ” (2006) по романа на Арто Паасилина. През последните години се изявява най-вече като продуцент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР