Френският здравен регулатор е препоръчал незабавно задължително ваксиниране на всички

...
Френският здравен регулатор е препоръчал незабавно задължително ваксиниране на всички
Коментари Харесай

Франция поиска задължителна ваксинация на медиците срещу COV...

Френският здравен регулатор е предложил неотложно наложително имунизиране на всички медицински чиновници и други експерти, имащи контакт с хора, уязвими за инфекции с COVID-19, съобщи Ройтерс.

Регулаторният орган Аш А Ес (HAS) също така предлага да се употребяват иРНК имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna, с цел да бъде забавено разпространяването на разновидността Делта на ковид, защото обезпечават по-голяма отбрана от другите ваксини.

" Макар и броят на новите случаи и напрежението върху здравната система да са относително ниски, динамичността на епидемията във Франция е осезаема и бързо може да докара до утежняване на здравната конюнктура ", съобщи Аш А Ес.

Регулаторът издаде рекомендациите си 72 часа преди президентът Еманюел Макрон да направи послание към нацията за развиването на епидемията и тактиката на държавното управление му за намаляване на резултата от неизбежната съгласно мнозина учени четвърта вълна, отбелязва Ройтерс.

По-заразният вид Делта промени този месец внезапно обстановката със заболеваемостта. Регулаторът съобщи, че държавното управление би трябвало да стартира да мисли за наложително имунизиране на цялото население, с цел да бъде готово да вземе такова решение, в случай че се наложи.

Аш А Ес предложи и да бъде понижено времето сред първата и втората ваксинна доза, както и хората над 55 години, ваксинирани при първата доза с препарата на AstraZeneca да бъдат имунизирани при втората с иРНК препарат.

След като в края на юни новите случаи на заразяване спаднаха до по-малко от 2000 на денонощие от над 42 000 в средата на април, от началото на юли междинният им брой на седемдневна база още веднъж нараства внезапно.

За последното денонощие бяха регистрирани 4580 нови инфекции. През последните шест дни междинният брой нови случаи на седмична база се усили с над 50 на 100, темп, сходен на ранните етапи на предходните талази на епидемията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР