Френският здравен министър Оливие Веран предупреди, че страната може да

...
Френският здравен министър Оливие Веран предупреди, че страната може да
Коментари Харесай

Франция заплаши, че ще блокира износа на ваксината на `АстраЗенека` за страни извън ЕС |

Френският здравен министър Оливие Веран предизвести, че страната може да блокира износа на ваксини на " АстраЗенека ", следвайки образеца на Италия, която през вчерашния ден блокира 250 хиляди дози от препарата за Австралия, предава Ройтерс.

Други страни също са изразили подготвеност да подхващат сходни стъпки, съобщи представител на Европейската комисия.

По време на телевизионно изявление за " БИ ЕФ ЕМ " Веран съобщи, че Франция " може " да блокира износа на ваксини за " Астра Зенека " поради неспазване на договорните отговорности към Европейски Съюз.

Той уточни още, че се надява пандемичната обстановка в страната да се усъвършенства, с помощта на по-високия брой направени проби, както и поради имунизациите.

На фона на разрастващия се скандал със забавените доставки за Европейски Съюз Европейската комисия разгласи, че съюзът изнася ваксини за 30 страни, измежду които Австралия, Южна Корея, Англия, Съединени американски щати, Чили, Перу, Аржентина, Кувейт и други.

Това заяви представител на Европейска комисия, който добави, че измежду въведените в края на януари ограничавания върху износа са били издадени 174 позволения, както и че казусът в Италия е индивидуален.

Към момента Европейски Съюз доставя ваксини по международната стратегия за шерване на ваксини " КОВАКС ", а износът за други 92 страни е позволен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР