Френският върховен комитет по здравеопазване (HAS) одобри използването на ваксината

...
Френският върховен комитет по здравеопазване (HAS) одобри използването на ваксината
Коментари Харесай

Франция одобри Модерна за деца над 12 години

Френският висш комитет по опазване на здравето (HAS) утвърди потреблението на имунизацията от американската компания „ Moderna “ за деца над 12 години, оповестява ТАСС, базирайки се на информация от формалния уеб страница на регулатора, съобщи БГНЕС.

" След утвърждението на първата ваксина „ Pfizer “ за деца на възраст 12-15 години, втората ваксина „ Moderna Spikevax “ също беше лицензирана за деца на възраст 12-17 години. В подтекста на интензивната циркулация на „ Делта “ разновидността HAS удостоверява интеграцията на имунизацията на „ Moderna “ в тактиката на имунизация против SARS-CoV-2 ", се споделя в известието.

Регулаторът отбелязва, че съответното решение към този момент е взето от Европейската организация по медикаментите (EMA). В изказването се цитират и резултатите от клинични изследвания, извършени в Съединени американски щати с присъединяване на 3,7 хиляди пациенти в тази възрастова група, по време на които успеваемостта на лекарството е била 93,3% две седмици след втората инжекция.

Поради дребния брой субекти, HAS отбелязва, че остава да се види до каква степен имунизацията защищава от затруднения като синдром на многосистемно инфектиране при деца и юноши с COVID-19 (PIMS), както и предаването на заболяването и неговите асимптоматични форми. Въпреки " неналичието на някои данни заради настоящи изпитвания или липса на характерни критерии в протоколите ", специалистите заключават, че " изгодите надвишават рисковете ", изключително за юноши с нараснал риск от развиване на тежка COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР