Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан отправи критики срещу реакцията

...
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан отправи критики срещу реакцията
Коментари Харесай

Френският външен министър отправи критики срещу иранската реакция на американските санкции

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан насочи рецензии против реакцията на Иран на американските наказания пред в. "Паризиен ", съобщи Франс прес.

"Иран реагира зле, изправен пред неприятното американско решение за евакуиране от съглашението от Виена и налагане на наказания ", съобщи Льо Дриан в оповестено нощес изявление за парижкия ежедневник.

На 8 май Иран даде на европейските страни двумесечен период, с цел да извадят неговите петролен и банков бранш от изолацията, до която ги доведоха американските наказания. В противоположен случай ще се откаже от поетите през 2015 година задължения за нуклеарната си стратегия, напомня Агенция Франс Прес.

"Жалко е, че Съединени американски щати не съблюдават поетите задължения, Иран би трябвало да покаже политическа зрялост и да съблюдава своите ", акцентира френският външен министър. Той предизвести, че би трябвало да се заобикаля всякаква ескалация на напрежението, като пътем акцентира "отговорността ", която носят Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес.

В последно време нивото на заплаха в света се покачва непрестанно, прибавя Льо Дриан в изявлението, представено от ТАСС.

"В тази връзка установявам три феномени на международно ниво. На първо място е явно, че основните правила и основи на интернационалния живот сега се разпадат ", акцентира външният министър, отбелязвайки, че "не се почитат интернационалните институции, не се съблюдават нито договорите, нито дадените обещания, нито границите на страните ". Вината е значително на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че Китай и Русия са съдействали за това, добави той.

Втората заплаха е "възникването на форми на хипернасилие ", а третата - "че се чуват гласове, твърдящи, че връзките сред страните би трябвало да се основават не на съдействие, а на борба ", посочи Льо Дриан. Според него има риск от интернационална безредица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР