Френският телеком Altice, контролиран от милиардера Патрик Драхи, е купил

...
Коментари Харесай

Френският телеком Altice купи 12% от британската BT и стана най-големият акционер

Френският телеком Altice, следен от милиардера Патрик Драхи, е купил 12.1% в BT за 2 милиарда паунда, което ще поддържа развиването на мрежата на английската телекомуникационна компания. Altice, която има телекомуникационни мрежи още в Израел, Португалия и Съединени американски щати, е основала английска компания за инвестицията в BT.

Драхи съобщи, че не има намерение да направи оферта за изкупуване на английската компания, което значи, че съгласно разпоредбите за усвояване не може да направи враждебна оферта за изкупуване в продължение на шест месеца без утвърждението на управлението на BT.

Altice купи акциите тази седмица посредством банки, само че едвам в сряда осведоми управлението на BT, че е станало най-големият акционер в компанията. Deutsche Telekom има 12% от акциите на BT.
Добра вероятност
Драхи има вяра, че BT е в най-хубава позиция да се възползва от голямата инвестиция за надграждане на широколентови мрежи във Англия, което не е отразено в цената на нейните акции.

" BT има забележителна опция да надгради и разшири своята широколентова мрежа, с цел да донесе обилни изгоди за милиони семейства в Обединеното кралство, сподели Драхи. Напълно поддържаме тактиката на управлението да даде тази опция. "

Изпълнителният шеф на BT Филип Янсен съобщи, че компанията се нуждае от дълготрайни вложители, защото стартира съществено надграждане на мрежата и възнамерява огромни финансови разноски. Инвестицията на Altice идва в миг, когато BT търси ръководител, който да замести Ян дю Плеси, който би трябвало да се отдръпна през лятото.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР