Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание официално одобри вчера харта на

...
Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание официално одобри вчера харта на
Коментари Харесай

Одобриха харта с принципите на исляма във Франция

Френският съвет на мюсюлманското изповедание публично утвърди през вчерашния ден харта на правилата на исляма във Франция. Това би трябвало да даде начало на огромно преструктуриране на втората вяра в страната, съобщи Франс прес.

След седмици на вътрешна рецесия водачите на Съвета реализираха съглашение по текста на хартата, в който се утвърждава "съвместимостта " на мюсюлманската религия със светския темперамент на страната и с равнопоставеността дами - мъже и в който се отхвърля потреблението на исляма като средство за реализиране на политически цели.

Това потвърждаване на републиканските правила бе по гледище на президента Еманюел Макрон в границите на неговата атака против сепаратизма и радикалния ислям. Тази атака се материализира в законопроект, който през днешния ден стартира да преглежда Народното събрание на Франция

Приемането на хартата с правилата проправя път към основаването на Национален съвет на имамите, който ще утвърждава имамите, проповядващи във Франция.

Хартата се опълчва и на намесата на непознати страни в мюсюлманското изповедание във Франция. Една от наредбите й планува и по-стриктни правила по отношение на непознати дарения за над 10 000 евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР