Френският съд нареди докторите да включат отново животоподдържащата апаратура на

...
Френският съд нареди докторите да включат отново животоподдържащата апаратура на
Коментари Харесай

Обрат в знаков случай с евтаназия във Франция

Френският съд подреди докторите да включат още веднъж животоподдържащата инсталация на мъж в кома, чиято история стартира спор по отношение на правото да умреш във Франция, оповестява БГНЕС, базирайки се на BBC.
Докторите започнаха да изключват животоподдържащите апарати на Венсан Ламбер в понеделник, преди да дойде заповедта на съда.
Ламбер е във вегетативно положение от 2008 година след случай с мотор. Грижата за него раздели страната и фамилията му. Неговата брачна половинка упорства тръбите, които го хранят, да бъдат изключени, само че родителите му, които са мощно религиозни, упорстват той да бъде държан жив.
Майката на Ламбер – Вивиан, приветства актуалното решение като " доста огромна победа " в нейната битка да резервира сина си жив. " Те ще възстановят храненето му и ще му дадат вода. Веднъж и аз съм горда от решението на съда ", сподели тя.
По-рано докторите бяха спрели водата и храната му, с цел да спазят желанието на брачната половинка му и други негови родственици. А съдът беше наредил, че може да бъде изключена животоподдържащата инсталация на Ламбер и този развой стартира в понеделник малко преди анулацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР