Френският производител на луксозни автомобили комерсиализира 110-ия си рожден ден,

...
Френският производител на луксозни автомобили комерсиализира 110-ия си рожден ден,
Коментари Харесай

Bugatti отбеляза 110-ия си рожден ден със суперкола във френски цветове

Френският производител на първокласни коли комерсиализира 110-ия си рожден ден, като сътвори нова суперкола, която показа на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк.

Модел 110 е още по-ексклузивна версия на Chiron Sport, който пък е модернизиран вид на общоприетия суперомодел Chiron. От компанията са съобщили, че ще броизведат единствено 20 броя от лимитирания автомобил 110, написа CNBC.
 Снимка 418729
Източник:

Chiron Sport 110 ще бъде украсен с кант от цветовете на френското знаме върху матовата синя повърхнина на автомобила. Дизайнът на седалките и коланите също включва цветовете на трибагреника на Франция.

Под капака мощността е непроменена с осемлитров мотор като на общоприетия Chiron с 1 500 конски сили и четири турбокомпресора W-16. Спортната версия прибавя усъвършенствания в ръководството и инженерите олекотяват модела с 18 кг. Някои детайли като чистачките за предното стъкло са направени от карбонени нишки.
 Снимка 418730
Източник:

Една от най-важните и завладяващи характерности на автомобила е точно скоростта, която Bugatti не упоменава. Предшественика на Chiron - Bugatti Veyron счупи върха за най-бърз автомобил, създаден през 2005 година, като можеше да развие скорост от 254 благи в час. Когато изгуби короната за най-бърза кола, Bugatti се принуди да пусне усъвършенствания Veyron Super Sport, кадърен да развие 268 благи в час.

Автомобилът Koenigsegg Agera RS обаче задмина френския производител като записа скорост от 278 благи в час. Моделът Chiron e програмиран с ограничаване до 261 благи в час. Въпреки че доста хора чакаха Bugatti да пусне автомобил, който да задмине поставения връх по скорост, това не се случи. Главният изпълнителен шеф на компанията за първокласни коли сподели, че това не приоритет на марката за близко бъдеще.
 Снимка 418731
Източник:

Другото, което е незнайно за юбилейния супермодел е неговата цена. Френският авто производител не е съобщил публична цена за него. Но защото Chiron Sport коства $3,26 милиона, двайсетимата осмелили се да пожелаят автомобила, ще би трябвало да си отделят много сериозна сума за него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР