Френският производител на автомобили Renault обяви основно преструктуриране, при което

...
Френският производител на автомобили Renault обяви основно преструктуриране, при което
Коментари Харесай

Renault разделя дейностите си в 5 бизнеса

Френският производител на коли Renault разгласи главно преструктуриране, при което ще раздели дейностите си в пет бизнеса, ще задълбочи връзките си с китайската Geele и ще отдели своя отдел за електрически транспортни средства посредством листване на борсата през идната година, предава Reuters.

На дълго чакано показване за вложители, Renault съобщи, че си слага за цел оперативни маржове от 8% за 2025 година и повишаване до повече от 10% през 2030 година от 5%, предстоящи тази година.

Компанията също по този начин възнамерява да възвърне дивидентите от 2023 година след тригодишна пауза и да генерира повече от 2 милиарда евро годишно сред 2023-25 година, нараствайки до над 3 милиарда евро през идващите 5 години.

Първоначален водач в надпреварата за електрически коли, Renault изостава от по-нови, по-пъргави съперници като Tesla. След като се нуждаеше от незабавни държавни пари по време на пандемията от Коронавирус, групата се стреми да удължи възобновяване след загубите през 2019 година и 2020 година, и да усили оценката на другите си елементи.

Но остават огромни въпросителни по отношение на обтегнатите връзки с дългогодишния японски сътрудник Nissan, защото Renault търси други външни вложители за всяко от своите подразделения.

Основната част от тактиката на автомобилния производител е отделянето на бизнеса с мотори с вътрешно горене, който ще си партнира с Geely в взаимно дружество 50-50, също обявенона срещата с вложители, от отдела за електрически транспортни средства, който ще бъде листван през втората половина на идната година.

Очаква се Nissan да вземе дял в предприятието за електрически автомобили с кодово име Ampere, дружно с други вложители, макар че Renault ще резервира мажоритарен дял. Преговорите с Nissan се проточиха на фона на запасите на Япония по отношение на шерването на технологии с други, в това число китайски съперник като Geely, споделиха източници на Reuters.

Групата желае да даде на алианса мощно бъдеще и нов късмет. Както е и в брака, за нас е значимо да имаме свои лични занимания и личен живот “, съобщи изпълнителният шеф на Renault Лука Де Мео. 

Първоначално фирмите бяха сложили за цел да реализират договорката на 15 ноември, само че в този момент не се чака известие на тази дата, съгласно хора, осведомени с договарянията.

Освен звеното Ampere EV и подразделението за мотори с вътрешно горене, Renault ще има спомагателни три бизнеса - марката за спортни коли Alpine, финансови услуги и нови действия за подвижност и преработване.

Ние сътворяваме самостоятелни бизнеси, фокусирани върху структурно по-печеливши действия, отворени за външни вложения, всеки от които е построен към локален набор от технологии “, сподели Де Мео на вложителите.

Използвайки спортна метафора, той съпостави „ остарялото “ Renault със състезател по петобой, който ще се бори да завоюва златни медали във всичките пет спортни специалности.

Като си партнира във всеки от своите нови 5 бизнеса с най-хубавите налични сътрудници,

Renault се надява да завоюва медали в тези разнообразни спортове, вместо да остане на приблизително равнище във всичките 5 “, заключи той.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинRenault автомобилно произвеждане електрически авомобили метаморфоза ПоследниНай-четениКомпании 28 Renault разделя дейностите си в 5 бизнеса Накратко 256 Вечерни вести: Русия глоби 15 български компании; „ Спаси София “ става партия Енергетика 224 Енергийната рецесия ще отключи тежки последствия и страхове Финанси 272 Твърдоглава в противоречивите си ходове: Турска централна банка нехае за рецензиите Имоти 12577 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Финанси 11138 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Бюджет и финанси 6556 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Политика 4154 Правителството разгласи немска инвестиция за 1 милиарда евро Всички новини19:14 Накратко 28 Вечерни вести: Русия глоби 15 български компании; „ Спаси София “ става партия
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР