Френският производител на авиационни системи Latecoere ще използва средства от

...
Френският производител на авиационни системи Latecoere ще използва средства от
Коментари Харесай

Френска компания тегли заем, за да построи авиозавод до Пловдив

Френският производител на авиационни системи Latecoere ще употребява средства от Европейската капиталова банка (ЕИБ), с цел да финансира построяването на фабриката си в Пловдив.

Френската компания подписа съглашение с Европейска инвестиционна банка за заем от 55 млн. евро през декември.

Освен за бъдещия цех в Пловдив, с парите ще се финансира построяването на нова съвременна индустриална база в Тулуза, както и научни проучвания, развиване и нововъведения в интервала 2017-2020 година Очакваната обща стойност на трите инициативи е 110 млн. евро.

 Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив
Вдигат цех за елементи за Airbus край Пловдив

Инвестицията е от 11 милиона евро и в началото ще бъдат наети 200 души

В края на септември 2017 година Latecoere направи първа копка на бъдещата си фабрика у нас. Тя ще създава съоръжение, предопределено за електронната част на самолетите Airbus A320 и А330.

Инвестицията в първия стадий от строителството се прави оценка на към 11 млн. евро и се чака да сътвори 200 работни места. По-късно компанията се окчава да влага още 4 млн. евро, а работните места да се усилят до 600.

Площта на завода ще бъде 5000 кв. метра, той ще се намира в индустриална зона " Марица ", част от " Тракия икономическа зона ".

Групата Latecoere работи в региона на аероструктурата, окабеляването, вградените системи и инженерните услуги. Основните й клиенти са Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault и Embraer.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР