Френският президент центрист Еманюел Макрон и неговият крайнодесен опонент Марин

...
Френският президент центрист Еманюел Макрон и неговият крайнодесен опонент Марин
Коментари Харесай

Разочарование за Макрон и льо Пен на изборите във Франция

Френският президент центрист Еманюел Макрон и неговият крайнодесен конкурент Марин Льо Пен няма да съумеят да реализират резултатите, на които се надяваха на първия тур Това демонстрират към момента неокочателни резултати от извършените през вчерашния ден избори, съобщи BBC.

Партията на Макрон е изложена на риск да не доближи 10%, нужни за присъединяване във втория тур през идващия уикенд. Един от депутатите му, Орор Берге, съобщи, че това е " пестник в лицето ". Крайнодясната партия на льо Пен наподобява е на второ място. Очакваше се нейната партия да оглави първия кръг от изборите в неделя и да завоюва най-малко един район за първи път. Льо Пен не се кандидатира, само че управлява акцията.
 Франция избира локална власт, крайнодесните са надяват на победа
Франция избира локална власт, крайнодесните са надяват на победа

Вотът се смята индикативен за настройките преди президентските избори

Тя дефинира рекордно ниската изборна интензивност - плануваните 66% въздържали се - като " гражданска злополука ". Тя упрекна за резултатите неспособността на държавното управление да вдъхне религия в политическите институции.

Избирателите решаваха през вчерашния ден за нови препоръки за 13 района на Франция, плюс един оттатък океана, както и 96 департамента. Над 15 700 са претендентите за 4100 места. Тези избори се следят изключително деликатно, тъй като идващите президентски избори са след по-малко от година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР