Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, преди минисрещата на върха

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, преди минисрещата на върха
Коментари Харесай

Макрон се сопна на Италия: Никой не бива да поучава Франция по въпроса за миграцията

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, преди минисрещата на върха в Брюксел за миграцията, че никой не трябва да поучава Франция по този въпрос, тъй като тази година тя е втората в Европейски Съюз по брой признати мигранти, съобщи Франс прес.
Президентът сподели това в отговор на рецензиите на Италия против френската позиция. " Нека не забравяме в никакъв случай нашите полезности, по този въпрос ще бъде неотстъпчив ", продължи той.
Решението на миграционната рецесия може да бъде открито в съдействие сред част от 28-те страни в Европейски Съюз, а не сред всичките. Нашите полезности са правата на индивида, зачитането на държавния суверенитет и европейската взаимност, сподели френският президент.
На срещата в Брюксел ще обсъждаме притока на незаконни мигранти и пресичането на каналите за трафик на хора и по тази причина би трябвало да работим със страните на генезис на мигрантите и страните, през които те минават директно, като Либия, страните на Балканите и Азия, означи Макрон. " Необходимо е да пазиме по-добре външните граници, като отделим за това спомагателни вложения. Трябва да реформираме Дъблинския правилник и да създадем тази система по-ефективна ", акцентира той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР