Френският президент изпрати писмо до президента , заявявайки намерението си

...
Френският президент изпрати писмо до президента , заявявайки намерението си
Коментари Харесай

Макрон с писмо до Ердоган, иска нормализиране на отношенията

Френският президент изпрати писмо до президента, заявявайки желанието си да усъвършенства двустранните връзки, заяви „ Сабах “.
По информация на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, в писмото си френският държавен глава е подчертал смисъла на Турция за Европа и желанието си за развиване на позитивни връзки сред Париж и Анкара.
Очаква се скоро двамата водачи да проведат разговар и да обсъдят двустранните връзки, районните въпроси и битката с тероризма, Либия и Сирия.
Миналата седмица по време на визитата си в Лисабон турският първи посланик даде сигнали за стопляне на връзките и съобщи, че Париж и Анкара работят по пътна карта за нормализиране на връзките и че „ всичко върви добре “.
„ Ако Франция е откровена, Турция е подготвена да възстановява и връзките си с Франция “, акцентира Чавушоглу.
във връзка с политиките в Сирия, Либия, Източното Средиземноморие и Нагорни Карабах, както и по отношение на публикуването на карикатури на пророка Мохамед във Франция.
През последните връзките се изостриха, откакто Франция предприе репресии против някои мюсюлмански групи след няколко набези на територията на страната.
 Путин и Макрон разискаха обстановката в Нагорни Карабах Путин и Макрон разискаха обстановката в Нагорни Карабах
" Ситуацията към Нагорни Карабах беше в детайли прегледана в извършения телефонен диалог. Президентът на Русия акцентира, че ситуацият...
Двете страни са на противоположни позиции в Либия, където Анкара поддържа приетото от Организация на обединените нации Правителство на националното единодушие в Триполи против офанзивите през 2019 година, проведени от последователите на Халифа Хафтар. Съществуват съмнения, че Франция поддържа Хафтар, само че Париж публично упорства, че резервира неутрална позиция в спора.
Турски публични лица осъдиха намесата на Франция в разногласието в Източното Средиземноморие, защото тя няма територия в района. Франция упрекна турските военни кораби в нападателно държание, а разногласието сред двете страни ескалира в допълнение, откакто Париж изпрати подкрепления за гръцките военни кораби в Източното Средиземноморие.
Миналия месец Европейски Съюз приготви наказателни ограничения поради разногласието на Турция с Гърция и Кипър по отношение на правата върху запаси в Източното Средиземноморие, само че реши да отсрочи ограниченията до март макар оказания от Франция напън.
След месеци на напрежение двамата президенти Реджеп Тайип Ердоган и Еманюел Макрон разискаха разликите си по време на извършен през септември телефонен диалог и се съгласиха да подобрят връзките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР