Френският президент Еманюел Макрон заяви във вторник, че няма причина

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви във вторник, че няма причина
Коментари Харесай

Макрон: Няма опасност за френската енергетика

Френският президент Еманюел Макрон съобщи във вторник, че няма причина за суматоха във Франция поради обстановката в енергетиката, заяви Агенция Франс Прес.

" Не можем да плашим хората. Трябва да спрем тези неща ", призова президентът.

" Ролята на обществените институции не е да популяризират боязън или да управляват със боязън ", акцентира Макрон.

В същото време той изрази убеденост, че Франция ще преживее тази зима. Макрон също по този начин дефинира като неуместни догатките, че възможни спирания на електрозахранването ще навредят на френската инфраструктура.
 Франция поддържа локални компании против скъпия ток
Франция поддържа локални компании против скъпия ток

Нови ограничения на Париж

От 1981 година насам Франция непрекъснато е чист експортьор на електрическа енергия за своите съседи, по-специално с помощта на нуклеарните електроцентрали, които обезпечават над 60 % от производството на електрическа енергия в страната. Но от януари насам Франция внася повече електрическа енергия , в сравнение с изнася, защото съвсем половината от нуклеарния ѝ парк не работи заради планувана, само че от време на време продължителна поддръжка или други механически проблеми.

Както означават медиите, френската енергийна компания Electricite de France SA работи интензивно за рестартиране на нуклеарните си реактори.

Очаква се Франция да премине без усложнения през декември, само че през януари има риск от спиране на електрозахранването при положение на мощно захлаждане, в случай че потреблението не намалее.

Френските управляващи към този момент предизвестиха за вероятни спирания на електрозахранването в страната, само че увериха, че спиранията няма да продължат повече от два часа и за тях ще се знае авансово. Телекомуникационната компания Orange S.A. означи, че при положение на дълготрайно спиране на електрозахранването е допустимо да няма достъп до незабавни повиквания.

Имаше и предизвестия за евентуални усложнения при действието на банкомати и здравно съоръжение, конфигурирано в дома.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР