Френският президент Eманюел Макрон заяви днес, че възстановяване на Русия

...
Френският президент Eманюел Макрон заяви днес, че възстановяване на Русия
Коментари Харесай

Макрон: Връщане на Русия в Г-8 ще е стратегическа грешка и сигнал за слабост на западните страни

Френският президент Eманюел Макрон съобщи през днешния ден, че възобновяване на Русия в Групата на най-развитите индустриални страни ще е стратегическа неточност и сигнал за уязвимост на западните страни, съобщи Ройтерс.

"Мисля, че в случай че Русия може да се върне на масата без никакви условия, това ще бъде знак за слабостта на Г-7 " (Групата на седемте най-развити индустриални страни), съобщи президентът пред Асоциацията на публицистите, упълномощени към Елисейския замък. Той направи това изказване преди идната среща на Г-7 във Франция през уикенда. "Това ще бъде стратегическа неточност от наша страна и удостоверение, че в този момент е време на безотговорност ", добави той. "Уместно е след време Русия да може да се върне в Г-8 ", от която беше изключена през 2014 година след нахлуването в Крим, уточни френският президент, представен от Франс прес. "Разводът влезе в действие сега на нахлуването в Украйна. Необходимо авансово изискване (за връщане на Москва) е да се откри решение за Украйна въз основа на Минските съглашения ", сподели той и акцентира, че украинската рецесия би трябвало да бъде уредена преди Русия да се върне в Г-8, макар че е от витално значение разискването на интернационалните рецесии с Москва да продължи.

Ако има Брекзит без съглашение, ще е по виновност на Англия, а не на Европейския съюз, продължи френският президент. Той сподели, че настояванията на английския министър председател Борис Джонсън за предоговаряне на съглашението за разлъка, в това число за отпадане на защитния механизъм за ирландската граница, не могат да бъдат изпълнени в настоящия им тип. На утрешната среща с английския министър председател Макрон ще изиска от него "разяснения ", тъй като настояванията му за предоговаряне на Брекзит "не са осъществима алтернатива ". "Може ли цената на корав Брекзит да бъде обезщетена от Съединените американски щати? Не. И даже това да е стратегически избор, той ще бъде с цената на историческо васализиране на Англия. Не мисля че английският народ желае такова нещо ", сподели Макрон, представен от Ройтерс.

Френският президент заяви, че ще се срещне с представители на Иран преди срещата на Г-7 в Биариц, с цел да обсъдят предложенията за опазване на съглашението за иранската нуклеарна стратегия. "В идващите часове, преди Г-7, ще се срещна с иранците с цел да се опитаме да предложим някои неща ", добави Еманюел Макрон, представен от Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР