Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция няма да затвори

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция няма да затвори
Коментари Харесай

Макрон: Франция няма да затвори границата си с Италия

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция няма да затвори границата си с Италия, откакто той се срещна с италианския министър председател Джузепе Конте по време на еднодневна аудиенция в Неапол.

Макрон акцентира, че двете страни би трябвало да работят в тясно съдействие, с цел да се оправят с изключителната обстановка, породена от вируса Covid-19.

Конте пък добави, че двете страни се договориха да работят един до друг, с цел да се обезпечат равнопоставени условия във връзка с идните договарянията сред Европейския съюз и Обединеното кралство, които би трябвало да стартират при започване на идната седмица.

По-рано тази седмица водачът на френската съпротива Марин льо Пен съобщи, че Франция би трябвало да затвори границата си с Италия заради бързото повишаване на случаите на ковид, наблягайки, че това "ще е належащо, в случай че епидемиологичната серпантина в Италия излезе отвън надзор ".

Еманюел Макрон: Идва зараза!

Междувременно броят на доказаните случаи на ковид във Франция се е удвоил за 24 часа, съобщи френският министър на опазването на здравето, достигайки в четвъртък 38 по отношение на 18 в сряда.

По време на конференция министърът на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че това "рязко нарастване " се дължи на идентифицирането на по този начин наречените "лица за контакт ", свързани с известни по-рано случаи, добавяйки, че Франция е "готова " за зараза.

Директорът на здравното министерство Жером Саломон пък уточни, че от 38-те случая на инфектирани двама души са умряли, 12 са излекувани и 24 са приети в болница, двама от които са в "тежко положение ".

В четвъртък и управляващите в Северна Ирландия потвърдиха първия си случай на ковид, като основният доктор на английския район Майкъл Макбрайд сподели пред публицисти, че пациентът е пътувал от Италия през Дъблин.

Случаят е в допълнение към 15-те, доказани в Обединеното кралство от основния медицински шеф на Англия Крис Уити по-рано денем.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР