Френският президент Еманюел Макрон сложи дружески ръката си през раменете

...
Френският президент Еманюел Макрон сложи дружески ръката си през раменете
Коментари Харесай

Смесени емоции за Макрон докато САЩ отново се ангажират със света

Френският президент Еманюел Макрон постави другарски ръката си през раменете на американския си сътрудник Джо Байдън, когато се срещнаха за първи път през днешния ден на срещата на ръководителите на страните членки на Г-7 в Корнуол, Англия.

Ала топлият жест и дребните диалози скриха разочарованието на френския президент във връзка с редица въпроси , до момента в който американският му сътрудник се кани да се бори в поредност от световни борби, отбелязва " Франс прес ".

Двамата би трябвало да се видят за двустранна среща в морския курорт Карбис Бей в Югозападна Англия на следващия ден сутринта съгласно Елисейския замък.
 Америка
Америка " се завръща " на Г-7, само че подозренията на съдружниците по отношение на демокрацията в Съединени американски щати остават

" Това междуцарствие ли е сред Тръмп 1.0 и Тръмп 2.0? Никой не знае "

Официални лица са декларирали, че първият им диалог на плажа е бил концентриран към възстановяване на живота на междинната класа и опълчване на Китай " посредством отбрана на нашите ползи и полезности ".

Макрон обаче е бил нервиран от опита на Байдън да сложи Съединени американски щати в центъра на световните старания за справяне с климатичните промени, данъчното облагане на мултинационалните компании, връзките с Русия и даряването на ваксини.

Причината: той натиска по едни и същи проблеми, още преди Байдън да бъде определен, а Франция трябваше да се сблъска с следствията от Съединени американски щати по времето на Доналд Тръмп.

Вчера Макрон означи, че е внимателно задоволен от външнополитическите обрати на Вашингтон , изключително във връзка с връзките на Съединени американски щати с Европейския съюз.
 НАТО желае от Байдън увещание, че може да разчита най-мощния член Съединени американски щати
НАТО желае от Байдън увещание, че може да разчита най-мощния член Съединени американски щати

НАТО се завръща и би трябвало да се готви както за Русия, по този начин и за военния напредък на Китай

Миналият месец администрацията на Байдън поддържа най-малко 15 % налог за мултинационалните компании, което докара до историческото съглашение на финансовите министри от Г-7 през предходната седмица.

Френският президент го назова " голяма стъпка към по-справедлива глобализация ", само че побърза да уточни, че е бил тъпана за предприемането на подобен ход в продължение на четири години .

А при отсъствието на каквото и да било съглашение, Франция едностранно наложи налог на софтуерните колоси, което накара Тръмп да отмъсти.

" Имам поради нашите лозари и доста, от време на време скромни компании, които през последните две години трябваше да платят за американската реакция, тъй като въведохме цифров налог ", разяснява той и добави: " Така се случи, дано не го забравяме. "

Макрон също по този начин приветства обявлението на Байдън от през вчерашния ден, че Съединени американски щати ще дарят 500 млн. дози COVID-19 ваксини на по-бедните страни.

Европейски Съюз даде обещание да даде 100 млн. дози, в това число 30 млн. от Франция.

" Ако това са 500 млн. дози до края на 2021 година, това е страхотна вест и Европейски Съюз би трябвало да подхожда на това съобщение ", сподели той, само че добави: " Ако е до 2022 година, това не е същото нещо. "
 Джонсън: Съюзът САЩ-Британия значи неразрушими връзки
Джонсън: Съюзът САЩ-Британия значи неразрушими връзки

Джонсън упорства, че Байдън не го е подлагал на критика поради напрежението след Брекзит в Северна Ирландия

А той не съумя да скрие скептицизма си по отношение на предлагането на Съединени американски щати за отвод от интелектуална благосъстоятелност върху имунизациите без ограничаване във времето, защото самият той се съгласи единствено на краткотраен отвод.

" Очаквам да видя точното американско предложение ", означи Макрон и добави: " Не мисля, че Съединени американски щати в миналото ще предложат анулация на интелектуална благосъстоятелност вечно. Горе-долу мога да го подсигурявам, защото това значи завършек на нововъведенията във вашата страна съвсем незабавно. "

Макрон също по този начин жигосах това, което той назова " американска обсада " върху износа на материал и, която не разрешава имунизациите да се създават в чужбина, и която той се надяваше да бъде вдигната на Г-7.

Той прикани лабораториите, съвсем всички от които са американски, да дарят 10 % от дозите, които продават.
 Имиджът на Съединени американски щати в чужбина се подобрил с избирането на Байдън
Имиджът на Съединени американски щати в чужбина се подобрил с избирането на Байдън

Съединени американски щати като цяло не бяха уважавани по времето на Тръмп

Макрон също приветства обявлението на Байдън за среща с съветския Владимир Путин, само че го стори през зъби , като се има поради рецензията, с която се сблъска, че желае да протегне ръка на Кремъл.

" Винаги съм се застъпвал за разговор ", уточни той и разяснява: " Понякога съм сюрпризиран, че тези, които считат, че Франция бърка да беседва, споделят, че Съединени американски щати са прави да беседват. Но от време на време има неща в живота, които ми се изплъзват . "

И той помоли американците, както направи и с Тръмп, да изяснят задачите на НАТО, изключително във връзка с Китай.

Продължавайки по-нататък, до момента в който наближава срещата в понеделник на ръководителите на страните членки на НАТО, където той ще се срещне още веднъж с Байдън, той отбрани концепцията за европейска военна автономност .

За да се случи това, " се нуждаем от задоволително европейски страни, които имат цялостен армейски модел, като Франция ", сподели той в друго ориентирано към Вашингтон обръщение.

Европейците трябвало да " поемат отговорност за контрола на оръжията на тяхната територия ".
 Съединени американски щати подаряват 500 млн. дози ваксини на COVAX, потвърдиха BioNTech/Pfizer
Съединени американски щати подаряват 500 млн. дози ваксини на COVAX, потвърдиха BioNTech/Pfizer

За 92 страни с ниски и по-ниски междинни приходи, както и за всички страни членки на Африканския съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР