Френският президент Еманюел Макрон следващата седмица ще върне френския посланик

...
Френският президент Еманюел Макрон следващата седмица ще върне френския посланик
Коментари Харесай

Байдън признал, че трябвало да се консултира с Франция за тихоокеанския пакт

Френският президент Еманюел Макрон идната седмица ще върне френския дипломат назад в Съединени американски щати, откакто американският президент Джо Байдън е признал, че консултиране с Франция преди оповестяването на тристранния пакт в областта на сигурността с Англия и Австралия, е могло да предотврати дипломатическия спор, заяви Елисейският замък, представен от Ройтерс.

Миналата седмица Франция отзова за съвещания посланиците си в Съединени американски щати и Австралия, откакто Вашингтон и Лондон подписаха с Канбера договорка за нуклеарни подводници, довела до развалянето на предходна договорка на Париж с Австралия за доставка на дизелови подводници на стойност 40 милиарда $.

Макрон и Байдън организираха телефонен диалог в сряда, в който двамата водачи са се споразумели да започват задълбочени съвещания за възобновяване на доверието, уточни в изказване Елисейският замък. Канцеларията на Макрон добави, че Съединени американски щати са се заели също да усилят поддръжката си за антитерористични задачи под егидата на Организация на обединените нации в района на Сахел в Африка.

Двамата президенти са се договорили също да се срещнат в Европа през октомври, заяви Белият дом.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР