Френският президент Еманюел Макрон ще направи днес обръщение към нацията,

...
Френският президент Еманюел Макрон ще направи днес обръщение към нацията,
Коментари Харесай

Макрон с обръщение към френската нация, предстоят му важни срещи

Френският президент Еманюел Макрон ще направи през днешния ден послание към нацията, във връзка митингите на " жълтите жилетки ", предадоха международните организации.
Той ще приказва в 20 ч. локално време (19 ч. по Гринуич) Макрон ще показа съответни и незабавни ограничения за излизане от рецесията, показва френската министърка на труда Мюриел Пенико.
Тя обаче отхвърли опцията измежду ограниченията да е увеличение на минималната работна заплата, едно от настояванията на " жълтите жилетки ". Днес сутринта Макрон ще се срещне с представители на синдикатите, на работодателите и на локалните управляващи.
През този уикенд за четвърти път " жълтите жилетки " проведоха митинги на национално равнище. Над 125 000 души излязоха по улиците на френските градове, с цел да изискат по-висок витален стандарт. Протестиращите упрекват Макрон, че облагодетелства елитите и го назовават " президентът на богатите`.
За следващия митинг във Франция бяха арестувани близо 1000 души, от които съвсем 100 малолетни. Повечето от задържаните са мъже под 40 години, пристигнали в столицата от разнообразни региони на страната, с цел да стачкуват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР