Френският президент Еманюел Макрон призова Великобритания да спазва обещанията си

...
Френският президент Еманюел Макрон призова Великобритания да спазва обещанията си
Коментари Харесай

Макрон: Великобритания трябва да спазва обещанията си и договора за Брекзит

Френският президент Еманюел Макрон прикани Англия да съблюдава обещанията си към Европа и да съблюдава договорите с Европейски Съюз на среща с английския министър председател Борис Джонсън, се споделя в изказване на Елисейския замък, представено от ДПА.

Макрон желае да възвърне френско-британските връзки, сподели той на срещата в коридорите на срещата на ръководителите на страните членки на Г-7 в Корнуол, Югозападна Англия.

Коментарите на Макрон идват седмици откакто спор за риболова сред Лондон и Париж ескалира край остров Джерси в Ламанша, който е част от английската корона, само че не е част от Англия.

Въпреки че напрежението спадна от този момент, сред Англия и Европейския съюз остават различия по отношение на Северна Ирландия, като нито една от страните не е удовлетворена от използването на комерсиалните договорености в Северна Ирландия след излизането на Англия от Общността.

Брюксел се оплаква, че Лондон към момента не е въвел редица инспекции на артикули, контрактувани от двете страни като част от излизането на Англия от Европейски Съюз, до момента в който Лондон упреква Общността в негъвкавост, до момента в който той се бори с огромен преход.

В диалозите си с Джонсън Макрон е подчертал, че Франция и Англия споделят визия и ползи по значими световни проблеми, а също по този начин ползват обединен метод по въпроси като контрола на оръжията.

Г-7 включва Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Италия, Япония и Канада. Европейски Съюз също се причислява към срещите, които би трябвало да продължат в това число и на следващия ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР