Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че Турция ще се опита

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че Турция ще се опита
Коментари Харесай

Макрон заяви, че Турция ще опита да се намеси в президентските избори |

Френският президент Еманюел Макрон предизвести, че Турция ще се опита да се намеси в президентските избори през 2022 година, предава Агенция Франс Прес.

По време на телевизионното изявление за " France 5 " Макрон съобщи, че е " явно ", че " ще има опити за интервенция в идващите избори ". Той добави, че заканите от страна на Анкара не са скрити.

През 2017 година Ердоган беше упрекнат в опит за интервенция в изборите в Германия. Твърди се, че тогава е изискал немските гласоподаватели от турски генезис да гласоподават против партията на Ангела Меркел.

Макрон обаче акцентира, че разговорът с Турция е значим:

" Трябва да създадем безусловно всичко, с цел да подсигуряваме, че Турция няма да загърби Европа и да премине към по-голям набожен екстремизъм, геополитически избор, който ще е рисков и отрицателен за нас. "

" Забелязах от началото на годината предпочитание на Ердоган за обновяване на връзките. Вярвам, че това е допустимо ", сподели Макрон, визирайки няколкото разменени писма с Ердоган от януари.

В началото на есента на предходната година връзките сред Париж и Москва се утежниха поради убийството на, който коментирал в час карикатурите в сатиричното издание " Шарли Ебдо ". Няколко дни по-късно Макрон съобщи, че Пати е " погубен, тъй като ислямистите желаят нашето бъдеще ", само че Франция " няма да се откаже от своите карикатуристи ". Ердоgан дефинира това изявление като обида за мюсюлманите и добави, че " Макрон има потребност от психиатър ".

Дипломатическата рецесия се задълбочи с последвалата в Близкия изток, инициирана персонално от Ердоган.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР