Френският президент Еманюел Макрон предложи на германския канцлер Ангела Меркел

...
Френският президент Еманюел Макрон предложи на германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел и Макрон реформират ЕС

Френският президент Еманюел Макрон предложи на немския канцлер Ангела Меркел да изготвят до юни "ясна и амбициозна пътна карта " за реформиране на Европейския съюз. "Необходимо е да дефинираме тази нова упоритост " за Европа, сподели Макрон преди среща с Меркел. Той акцентира, че през днешния ден стартира нов значим стадий, по време на който ще би трябвало да бъдат взети доста решения в кратковременен проект и да бъдат избрани вероятностите в средно- и дълготраен за "нашата Европа ".

Макрон акцентира на "изключително огромната отговорност " на Франция и Германия в конюнктура, при която "международните напрежения не стопират да нарастват ". Ние имаме волята и сме способни да осъществим тази задача, изрази убеденост Меркел. Тя акцентира, че "е належащо повече от когато и да било Европа да работи единно в една геополитическа обстановка, при която многостранният метод е под напън ".

Макрон поздрави Меркел за образуването на новото немско държавно управление. "Европа дълги години очакваше от френско-германската двойка прогрес и оферти. Ние сме подготвени. Предстои ни този стадий ", сподели той. Една от задачите на диалозите в Елисейския замък ще бъде подготовката на срещата на върха на Европейски Съюз на 22 и 23 март в Брюксел.

Френският президент и немският канцлер загатнаха категорично аферата с отравянето на някогашен съветски разузнавач във Англия, като показаха взаимност със своя съдружник. "Осъждаме това съветско посягане, защото всичко ни кара да имаме вяра, че точно Русия е направила тези опити за ликвидиране ", акцентира Макрон, заяви Би Ти Ви. Меркел се съгласи, че "много следи сочат, че Русия е отговорна ". "Ситуацията е доста сложна и ние ще обсъдим какъв е подобаващият отговор ", сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР